Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Livets 7 viktigste beslutninger!Pastor Brian Houston er hovedpastor for alle Hillsong-menighetene i verden Foto: David Andre Østby

Livets 7 viktigste beslutninger!

 
 
 
 
Publisert 13. November 2014
Hvilke er de 7 viktigste spørsmålene du må svare på i livet ditt? Pastor Brian Houston gir deg sin mening om dette.

I sin podcast ”Blazing a trail for generational impact” deler hovedpastoren for alle Hillsong-menighetene i verden, hva han mener er de 7 mest avgjørende beslutningene man gjør i livet. Houston poengterer også hvordan disse retningsgivende avgjørelsene ikke bare vil påvirke ditt eget liv, men også generasjonene som følger deg. De 7 bestemmelsene han viser til er:

Hvem?

Hvem skal du gifte deg med?

- Mitt råd er å finne noen som elsker Jesus enda mer enn deg selv. Det er helt avgjørende at de har en åndelig lidenskap, derfor er det et viktig sted å starte når du skal lete etter ektefelle, poengterer Houston.

Videre peker Hillsong-pastoren på viktigheten av at du og den du skal gifte deg med har drømmer for livet som stemmer overens med hverandre, slik at dere er på vei i samme retning. Han presiserer også at man ikke bare bør være knyttet sammen om de alvorlige tingene, men at man bør finne en partner som er full av energi og glede også. En som ser livet som et eventyr og som du kan le mye sammen med.

Sist, men ikke minst, under ”hvem?”, råder Houston alle som er gift til å bestemme seg for å forbli gift, for også det vil ha enorm betydning for fremtiden!

Hvor?

Hvor skal du og din familie bo?

-  Det vanligste er å bestemme bosted ut i fra  jobb, karriere og komfort. Det jeg imidlertid råder deg som kristen til er å først og fremst tenke på kallet vi som kristne har fått. I blant utfordrer Gud oss, ikke til å se etter det mest komfortable, men hva og hvor Gud kaller oss, oppfordrer Houston.

- Hvor du bor får også stor betydning for hva slags type kristent felleskap dine barn vil vokse opp i, derfor burde det å være en del av et sunt og pulserende menighetsmiljø også veie svært tungt når man velger bosted med fremtidige generasjoner i tankene, sier pastoren.

Hva?

Hva skal du bruke tiden din på?

- Den beste måten å sjekke om du gjør det Gud har kalt deg til er å stille deg selv spørsmålet: Er jeg dyktig på det jeg driver med? Gjør du det du føler Gud har kalt deg til vil du blomstre, fortsetter Houston.

Når?

Pastor Brian fokuserer videre på timing.

- Om du forsøker å gjøre det rette, men på feil tidspunkt vil det kunne bli en stor fiasko.

 For å lykkes må det klaffe både med rett folk, som er på rett sted til rett tid, hevder Houston, ut fra egen erfaring.

- Gud sendte Jesus når tiden var inne, så ikke stress, men la det å lytte inn Guds timing være avgjørende for ditt liv!

Med hvem?

Hvem du deler livet ditt med avgjør hvordan livet ditt vil bli, fortsetter Houston.

- Ikke undervurder viktigheten av relasjonene dine. Husk at 1.kor 15.33 sier at: Dårlig selskap ødelegger gode vaner.

Med dette som utgangpunkt advarer Houston mot å bruke for mye tid med folk som kun har negative ting på hjertet, og som ikke tar en i riktig retning i forhold til det kallet som man selv lever etter.

Hvorfor?

- Du kan gjøre det rette, men av helt feil grunn. Hva enn du gjør, gjør det fordi Gud har kalt deg til det, oppfordrer Houston videre.

Han poengterer at dette gjelder i jobbsammenheng så vel som i kirken eller i annen tjeneste.

- Om din motivasjon er å tjene Gud og mennesker er du på sporet, sier Houston.

Hva lengter du etter i livet?

Sist, men ikke minst, utfordrer Hillsong-pastoren oss som troende til å sørge for at våre lengsler og ønsker i livet må justeres så de stemmer overens med Guds visjon for våre liv.

- Om du gjør dine beslutninger i livet basert på Guds visjon for ditt liv, fremfor det som ser best ut i menneskelige øyne, vil vi gå rett.

Pastor Brian Houston avslutter derfor med å poengtere at om vi følger Guds plan og gjør maksimalt ut av det Gud har lagt i våre hender langs den veien, vil det gå godt, og skape positive ringvirkninger også for generasjonene som kommer etter oss.

 
 
Powered by Cornerstone