Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Livet i gullfiskbollen

Livet i gullfiskbollen

 
 
 
 
Publisert 06. November 2014
Integritet er målestokken for en sann leder, skriver medpastor i Filadelfia Arendal Stine Wikanes Hansen.

Har du noen gang tenkt på at å være en leder kan minne om å leve som en gullfisk i en glassbolle? At man blir sett fra alle kanter? At det er vanskelig å gjemme seg? Som leder blir man nemlig ofte sett på – både når man vet det, og skremmende nok, også når man ikke vet det. Å være en leder betyr at man må tåle å bli sett, når som helst og hvor som helst. Akkurat slik som en gullfisk i en glassbolle.

Dette høres kanskje voldsomt ut, men det er noe man må bli vant til. Når man er en leder, så kreves en høyere standard i livene våre. Vi må leve liv som andre kan respektere, og som menneskene rundt oss kan stole på. Det vi sier og det vi gjør må være samme ting.

«Han samler opp klokskap til de rettskafne, er et skjold for den som er hel i sin ferd…» (Ordspr. 2:6-7)
 

I-ordet

Du har nok forstått det allerede, men jeg snakker om INTEGRITET. Et enkelt ord, med en enorm betydning. Hvis vi studerer hva Bibelen sier om hvilke kvalifikasjoner som trengs for å være en leder, så handler nesten alt om karakter. Det skrives ikke stort om hvilken stil eller status man må ha, hvor mye suksess man bør ha opplevd eller hvor karismatisk man må være. Hovedtingen som skiller en god leder fra en dårlig en er nettopp dette; integritet.

Så hva er egentlig integritet? Og hvorfor er det så viktig? Integritet betyr rett og slett å være hel – at man lever et ærlig liv. At man er den samme personen hele tiden: Både privat og offentlig. Som pastor og som nabo. På scenen og i sofaen. På jobb og på ferie. På søndag og på mandag.
 

Leve gjennomsiktig

Jeg snakker ofte om å «leve gjennomsiktig», og det har faktisk blitt en målestokk på integritet i ulike områder av livet mitt. Jeg ønsker at det ytre matcher det indre. At det du ser er det du får. At jeg ikke har noe å skjule…

Det betyr at jeg ønsker å leve slik at persiennene til huset vårt alltid kan være oppe, fordi jeg ikke trenger å skjule hva jeg ser på TV. (Eller våre elleville danseparty til Kaptein Sabeltann sanger i stua!) Og at jeg ikke trenger å ha en PIN-kode på mobilen min, fordi det ikke er noen skumle hemmeligheter der. (En toåring i hus er en annen god grunn til å ikke ha PIN-kode, for etter tre små forsøk blir den nemlig sperret!) Og at jeg er stolt av kontoutskriften min. (Haha, ikke beløpet som kommer inn nødvendigvis, men i alle fall det som går ut!) Og at folk kan komme på besøk til oss når som helst, fordi jeg ikke lenger har behov for at huset alltid må være strøkent. (Gjett om det har vært en kamp for en tidligere «flink pike»!)


Beskyttelse

Jeg tror vi som ledere er nødt til å leve slike gjennomsiktige liv. Det betyr ikke at alt skal deles med alle, men at vi ikke har sider ved livene våre som vi skammer oss over. Ja, det er vanskelig og det koster noen ganger, men det ligger en stor beskyttelse i å leve slik. Bibelen sier at: «Trygt går den som er hel i sin ferd, men den som går krokveier, blir avslørt.» (Ordpr. 10:9) og «Den som er hel i sin ferd, blir berget, den som går krokveier, faller i graven.» (Ordspr. 28:18)

Gjennom Bibelen ser vi igjen og igjen at Gud ikke bruker perfekte mennesker, men EKTE mennesker fulle av integritet og sannhet. Så bli vant til livet i gullfiskbollen, for som en leder og et eksempel er det et sunt sted å være.

«Fordi jeg er hel, holder du meg fast, du lar meg alltid stå for ditt ansikt.» (Salmene 41:13)

 
 
Powered by Cornerstone