Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Livsviktige tips i overgangsfasen

Livsviktige tips i overgangsfasen

 
 
 
 
Publisert 16. Oktober 2014
Overgangsfaser i sammenheng med lederskifte i menighet er kritiske. Get Focused-general Kristoffer Stokke deler sine beste tips for å lykkes med overlevering.

Get Focused-general Kristoffer Stokke er nå med i lederskapet i Tønsberg Frikirke. Tidligere har han vært ungdomspastor i samme menighet i nesten ti år. Når han avsluttet sin tjeneste som ungdomspastor var han svært opptatt av at lederskifte måtte skje på en god måte, fordi ungdommene man ledet var for verdifulle til at han kunne ta lett på denne prosessen. Dette var avgjørende da slike overganger har vist seg å være utfordrende og krevende faser for mange menigheter.

Vi spurte ham om å dele sine 5 beste tips for et vellykket lederskifte i et ungdomsmiljø. Tips som garantert kan være til hjelp også for en hovedleder som skal avslutte tjenesten. 

Livsviktige tips i overgangsfasen

Under følger svarene han gav. Ta dem gjerne med deg inn i en slik lederskifteprosess.

A. Perspektiv og innstilling: For å få til gode lederskifter, er hver enkelt leders perspektiv og innstilling avgjørende. Man lykkes best hvis man har som innstilling at "min suksess som leder handler om hvordan den neste lederen lykkes". 

B. Tid: Bruk god tid i overgangen. Vekslinger enten i form av generasjonsskifter eller lederskifter, er de mest sårbare periodene i et ungdomsarbeid. Dersom man klarer å få til en overgang slik den er i en stafett; at man løper sammen en periode, tror jeg det er en god løsning. 

C. Involvering av lederskapet: Sørg for at den nye lederen har tillitt hos pastor, ledere, osv. Dette tar tid å etablere og det er viktig at man er bevisst på å bygge tilliten til det nye lederskapet. 

D. Vær bevisst egne sterke sider: Den nye lederen må være bevisst på egne styrker og trygg nok til å ikke trenge å gjøre alt. Hver enkelt bringer inn en egen stil og personlighet som er viktig å ta høyde for. 

E. Tillat at noen områder lider: I en overgang lykkes man sjelden med alle områder på en gang. Tillat at det brukes tid og våg å prioritere en eller noen få ting av gangen. 

 

Teksten er hentet fra boken "How to be ungdomsleder", som er utgitt på Hermon Forlag

 
 
Powered by Cornerstone