Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplantingLeder for PLANT, Fred Håberg

ABC i menighetsplanting

 
 
 
 
Publisert 09. Oktober 2014
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.

ABC en god idé

– Pinsebevegelsen skal satse på menighetsplanting! var åpningsordene fra den nyvalgte lederen for Lederrådet på Led11 konferansen i Sarpsborg. Sigmund Terje Kristoffersen visste av egen erfaring at knapt noe er mer effektivt en menighetsplanting når det gjelder å nå folk med evangeliet og se dem begynne å etterfølge Kristus. I Hommersåk utenfor Sandnes hadde han selv tatt skrittet i en tid hvor menighetsplanting var brudd på Pinsebevegelsens 11.bud: Du skal ikke plante ny menighet. I dag, mer enn 20 år senere, kan få menigheter i landet måle seg med den positive Gudsrike innflytelsen Betel har på sitt nærmiljø, bl.a. gjennom barnehagedrift og et formidabelt barnearbeid. 

50 nye menigheter

I 2014 snakker alle kirkesamfunn om menighetsplanting og får tenning. I løpet av de neste 10 år skal det plantes 400 nye menigheter i Norge. Det har 750 delegater fra 15 kirkesamfunn satt sin signatur på under Sendt konferansen i mars. Minst 50 av disse menighetene skal være plantet i Pinsebevegelsen innen utgangen av 2020. Det ble understreket på Led14 som et av to viktige 2020-mål for Pinsebevegelsen. Én ting er å si det, noe annet å gjøre det. 

Handling kreves

For å stimulere til økt plantingsaktivtet i Pinsebevegelsen etablerte Lederrådet i 2011 PLANT som et redskap for å:

· Påvirke holdningene til menighetsplanting i Pinsebevegelsen 

· Skape link mellom kall og muligheter, vilje og kompetanse, initiativ og ressurser

· Attrahere mennesker, menigheter og midler til menighetsplanting

· Nytegne karriereveiene for menighetsplanting i Pinsebevegelsen

· Trigge til handling

På Led15 lanseres Pinsebevegelsens ABC for menighetsplanting, veien å gå om du vil plante menighet. A står for ”assessment” og betyr vurdering. Hvem bør plante og når? I samarbeid med flere andre menighetsplantingsaktører, utvikles det nå gode verktøy for å kvalitetssikre at potensielle menighetsplantere har forutsetninger for å lykkes. B står for ”Basic training” og vil bli tilbudt menighetsplantere og team fra høsten 2015 for å sikre god læring. C står for ”coaching” og innebærer at ingen skal behøve å gå alene. 

Nytegnet karrierevei

100 med kall til menighetsplanting! Det var Øysteins Gjermes utfordring til salen på Led12. Ikke bare at det skal finnes 100 personer med kall, men at storfellesskapet skal ta ansvar for å få disse fram og i gang og i framgang. PLANT arbeider for å nytegne karriereveiene for menighetsplantere i vår sammenheng. Har du så mye som den fjerneste anelse om at Gud kaller deg den veien, MÅ du få med deg lanseringen av Pinsebevegelsens ABC for menighetsplanting. Lørdag 7. februar på Led15. Ser deg der!

 
 
Powered by Cornerstone