Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Deleger for å nå målet!Forkynner og menighetskonsulent Richard Svensson
Copyright
: richardsvensson.com

Deleger for å nå målet!

 
 
 
 
Av Richard Svensson
Publisert 04. September 2014
Er du en leder som forsøker å gjøre alt selv, eller har du lært deg å delegere for å se visjon bli virkelighet, spør den svenske forkynneren og menighetskonsulenten Richard Svensson.

Som ledere kan vi ofte falle for fristelsen av å gjøre alt selv. Det føles kanskje smidig der og da, og ja, du får det kanskje eksakt som du selv vil ha dem, men i lengden blir det kontraproduktivt.

Storhet og resultater oppnås når mange tar eierskap til samme sak. Jo flere kokker behøver ikke automatisk å bety mer søl, som det gamle ordtaket sier. Gode ledere innser snarere styrken i å delegere.

Når man studerer Jesus sitt lederskap så er det ikke en egosentrisk ensom ulv man ser. Jesus er tydelig og målrettet  når det kommer til å jobbe for at visjonen han har satt i gang ved sitt liv og tjeneste skal fortsette og ekspandere også etter hans egen tid på jorden. Han vil at hans livsgjerning skal påvirke menneskeheten langt utover sin egen levetid. Han vet at Guds rikes fremgang i denne verden står i direkte relasjon med at han får trent disipler som kan bære frukt.

Mer enn å holde folk i aktivitet

Delegering er så mye mer enn å holde folk sysselsatt. Det handler om at visjonen for menigheten får ben å gå på. Når delegering fungerer optimalt skaper det eierskap, som gjør at medarbeiderne dine selv tar ansvar for å finne gode løsninger for å ta menigheten fremover. Ordsp 24, 6 sier at; Med klok ledelse kan du føre krig; når mange gir gode råd, får du seier.

Når ledere delegerer er det også et tegn på god selvinnsikt. Ledere som delegerer er bevisste på sine egne begrensninger og legger ingen prestisje i at alle løsninger må komme fra dem. Det viktigste er ikke hvem som får æren, men at man får resultater. Å gi fra seg hovedansvaret for et området, betyr ikke ansvarsfraskrivelse, men snarere sørger man for at man når i mål med det man ønsker å oppnå.

Som sjef, pastor og teamleder er jeg fortsatt hovedansvarlig for arbeidets sluttresultat, men det finnes vel ingenting som er mer frustrerende enn når man har fått et ansvar, for så i neste stund å ha sjefen hengende over skulderen for å se hvordan det går. Det skaper, i det fleste tilfeller, ikke noe annet enn en følelse av å ikke bli trodd på og i sin tur usikkerhet his den som har fått ansvaret.

De rette rammene for å lykkes

En annen viktig ingrediens å ta med når vi snakker om delegering, er det å være en menneskekjenner og å gi folk realistiske forventninger. Har personen du delegerer ansvar til kunnskap, kompetanse og evnene som skal til for å fullføre oppgaven hun eller han har fått tildelt? Vet personen hvilke forventninger som stilles til henne? Finnes det regelmessige treffpunkter i prosessen som forhindrer unødvendige og uheldige overraskelser? Har personen fått tydelig beskjed om hvilke økonomiske og menneskelige ressurser den har tilgjengelig for å fullføre ansvarsoppgaven han eller hun har fått? Har personen fått en stillingsbeskrivelse som er tydelig nok, og som klargjør hvilket spillerom personen har innenfor de gitte rammene, slik at man forebygger unødvendige misforståelser og frustrasjoner?

Lederskap har av flere blitt definert slik: Å lede er å lykkes gjennom andre.  Dette er hva delegerende lederskap handler om, nemlig at ”vi” er viktigere enn ”jeg” på reisen mot målet. Det er derfor vi kan si at LEDERSKAP HANDLER OM Å DELEGERE!

 

Richard Svensson er 44 år, er gift med Helen og har tre barn. Svensson jobber som forkynner og rådgiver for menigheter og ledere. Teksten over er hentet fra richardsvensson.com og er gjengitt etter tillatelse fra Svensson selv.

 
 
Powered by Cornerstone