Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Ærlighetstrenden

Ærlighetstrenden

 
 
 
 
Publisert 31. Juli 2014
Når de store predikantene er bånn ærlige setter de andre fri.

En rik festivalsommer går mot slutten. Jeg har selv kost meg på flere stevner og konferanser, og jeg har også fått rapporter fra steder jeg selv ikke har vært. I etterkant er det alltid spennende å reflektere over hva man sitter igjen med. Finnes det budskap som har gått igjen på flere plattformer? Hva er det Gud trykker ekstra på?

En av trendene som har slått meg er hvor befriende ærlige mange av talerne har vært.

Misjonær og pastor Johannes Amritzer åpnet sin tale på Evangeliesenterets stevne på Østerbo med å dele ett av sine svake øyeblikk med tilhørerne. Han tok kanskje forsamlingen ”på senga” med en slik åpning, men på mesterlig vis brukte han historien for å tale om hvor avhengige vi er av Jesus som kristne og som kristne ledere. Under Hillsong-konferansen i London var det samme tone som gikk igjen. Megakirke-pastor Graig Groeschel delte åpent om hvordan han hadde måttet ta i tu med arbeidsnarkomani og sykelig trang til å gjøre andre til lags. Hillsong-pastor Brian Houston brukte den samme plattformen til å dele om sine tøffeste dager som pastor og om da han måtte ta en pause på grunn av for store påkjenninger på kort tid. Også andre forkynnere delte om hvilke utfordringer og svakheter de hadde måttet jobbe med i tjenesten.

Det er en viktig balansegang når man skal dele om sine svake sider og sesonger. Det blir feil om ledere bruker plattformen til å legge av seg sitt eget ”søppel”, på en slik måte at det blir en belastning for de som lytter. Men de nevnte forkynnerne mestret denne balansen, og delte på en måte som i stedet ble til håp og tro for de som lyttet.

Når de store heltene, som kan virke perfekte når man kun ser dem på plattformen, tør å dele om sine mørkeste øyeblikk og sine største utfordringer på en gjennomtenkt måte, blir det til liv for tilhørerne. Det menneskeliggjør lederene, og herliggjør Gud. Samtidig gir det håp og tro om at om Gud kan bruke dem, kan han også bruke oss.

En sang som har blitt populær i sommer er Hillsongs ”Broken vessels”. Sangen handler nettopp om hvordan Gud bruker ”sprukne leirkar” til sin tjeneste. Kanskje er nettopp dette noe Gud ønsker å minne oss ekstra om i denne tiden? Kanskje skal vi som kristne og kristne ledere tørre snakke ærlig om livet slik det faktisk er, på en sunn og visdomsfull måte? Kanskje vil også nye mennesker få håp og komme til tro, fordi vi kristne ikke fremstår som perfekte og selvrettferdige mennesker, men snarere som uperfekte mennesker, som peker på en perfekt frelser. En frelser som tross våre svakheter har tatt imot oss og forvandlet våre liv!

Refleksjonsspørsmål:

Hvor går grensen for hvor ærlige vi som ledere skal være om våre svakheter? Hva er en visdomsfull og hva er en ikke-visdomsfull måte å dele om sine utfordringer og tøffe sesonger på? Når og hvor bær man åpne opp og være ærlig?

 
 
Powered by Cornerstone