Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Det handler ikke om meg!Lovsangsleder i Pinsekirken Tabernaklet Bergen
Copyright
: Led Lovsang

Det handler ikke om meg!

 
 
 
 
Publisert 05. Juni 2014
Perspektivet på lovsangsledelse forandrer seg når vi forstår at det ikke handler om oss, skriver lovsangsleder Bendicte Vikebø Myren.

Det å lede en forsamling i lovsang, i forhold til å bare spille eller synge for folk, er både befriende og ansvarstungt synes jeg. Befriende, fordi det ikke handler om meg, det er ingenting jeg skal prestere. Målet er ikke at folk skal synes at jeg er flink, målet er at mennesker skal få en diaolg med Gud. Jeg kan på en måte slappe litt av. Ansvarstungt, fordi det handler ikke om meg, men mennesker og Gud og deres tid sammen. Jeg skal gjøre mitt ytterste for å gjøre kommunikasjonen mellom dem lett og ikke distrahere.

Guds nærvær er alltid tilstede, men forsamlingens oppmerksomhet må noen ganger vekkes opp. Her kan det være flere forstyrrende elementer. Kanskje noen har hatt en utfordrende uke, mens andre kan være opptatt i negative eller positive tanker om en annen person. Andre igjen er kanskje opptatt av at musikken er annerledes enn de er vant til, mens en annen kanskje er opptatt med det de skal delta med i gudstjenesten etter lovsangsbolken.

Med dette i bakhodet har jeg lyst å gi noen tips/utfordringer som jeg prøver å følge i min tjeneste som lovsangsleder, for å hjelpe folk til å fokusere på Jesus i lovsangen, fremfor på meg og rammen rundt.

1. Det handler ikke om deg - derfor forbereder du deg godt og lærer sangene du skal spille/synge.
Forbereder deg i bønn, gjerne for deg selv i tillegg til sammen med teamet ditt. Øv alt du kan før møtet, sånn at du er sikker på det praktiske så det ikke distraherer deg fra det åndelige.

2. Det handler ikke om deg - derfor spør du Gud om å hjelpe deg.
La han få styrke deg til å være frimodig og vise deg retningen du skal lede teamet ditt i (skal vi ta dette refrenget en gang til eller gå til avsluttning). Og led tydelig, det gjør ikke noe om du sier rett ut - "nå tar vi den sangen" eller "vi synger dette igjen".

3. Det handler ikke om deg - derfor jobber du sammen med de andre som bidrar til samlingen.
Følg med på og respekter det møteleder, taler og andre sier i møtet. Plukk opp tråden når det er din tur og dra det inn i lovsangen. Med ordene dine kan du lage en bro mellom buskapet til den forrige personen over i budskapet i sangen kanskje med å be høyt eller å snakke til forsamlingen.

4. Det handler ikke om deg - derfor går du ut av din komfortsone og leder forsamlingen aktivt.
Du trenger ikke mase, folka skal jo tilbe Gud, ikke høre på deg. Du står foran en gruppe mennesker som alle ser mot deg, det er kjempeskummelt, i hvert fall synes jeg det. Men du er der for mer enn å synge og spille. Du er der for å lede mennesker til Gud. Er du passiv krever du mer oppmerksomhet enn om du for eksempel klapper takten, smiler på rette plasser i teksten, løfter hender i hengivelse, sier: "kom igjen, folkens!" rett før det siste rocka refrenget, og ber. Ja, be, folkens! Snakker du til Gud, så ledes forsamlingen til å gjøre det samme.

5. Det handler ikke om deg - derfor gjør det ikke noe om du gjør feil.
Noen ganger blir ikke ting som dere hadde tenkt og du kan bli opphengt i det du ikke fikk til. Selv om vi skal gjøre vårt ytterste for å gjøre vårt beste, så er ikke Gud så liten at han ikke kan bruke oss om vi gjør noen feil. Jeg har opplevd møter der jeg følte jeg var en helt elendig lovsangsleder, alt var bare feil og midt i sangen fikk jeg bare lyst til å gå hjem. Men etterpå kom en jente bort til meg med tårervåte kinn og sa det var den beste lovsangsstunden hun hadde hatt med Gud på lenge. Gud var på ferde likevel.

6. Det handler ikke om deg - men det handler om å bygge Guds rike.
Enten det er å styrke menneskers tro på Gud i lovsangen, bygge menigheten du er i og lederskapet du er under eller vanne lovsangsteam-kollegaene dine i tjenestene sine. I Pinsekirken i Bergen, der jeg går, har vi debrief, noe Martin Hagen (lovsangsleder i Radiate) innførte. Da samles vi kort rett etter møtet og sammen med lys- og lydteknikere, forteller om vår egen opplevelse av møtet og skryter av hverandres innsats på en ærlig og positiv måte. Dette er bevisst for å bygge hverandre opp. 

Artikkelen er hentet fra Led Lovsang, en ressursside for lovsangsledere på facebook.

 
 
Powered by Cornerstone