Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Hvorfor lovsynger vi?Foto. Shutterstock.com

Hvorfor lovsynger vi?

 
 
 
 
Publisert 03. April 2014
Hva er vitsen med lovsang? Er det bare møtefyll, eller fyller det en høyere hensikt, spør lovsangsleder og skribent Frode Ljones.

Jeg har mange ganger, helt ærlig, stilt meg spørsmålet om hvorfor skal vi ha lovsang i våre gudstjenester. Hva er egentlig poenget med dette greiene som vi kommer med? Lovsang og musikk er en av de største konfliktområdene i kirker. Kanskje mest i tradisjonelle kirker, men alle kirker må ta seg i vare for å ikke la det bli slik. Og når det er så store problemer så tenker jeg litt svart hvitt; Enten vil ikke Gud at vi skal gjøre dette og skape denne unødvendige konflikten, eller så hater den onde dette og gjør alt han kan for å stjele enheten i lovsang, myrde gleden ved det og ødelegge den personlige opplevelsen for hver enkelt. Jeg har kommet til den konklusjonen at jeg tror at lovsang i gudstjenesten er viktig, og her er noen punkter om hvorfor:

1. Fordi Han er Gud og fortjener det
Det høres veldig rett frem ut å si noe sånt, men det er så sant likevel. Det finnes ingen annen person i hele denne verden som fortjener hyllest så mye som Gud. I Salme 35,18 står det: «Jeg vil prise deg i den store forsamlingen, i folkemengden vil jeg love deg». Videre står det i Salme 109,30 «Så vil jeg takke Herren med lovsang, midt i mengden vil jeg prise ham».

2. Setter Jesus i sentrum
I Johannes 3, 13-15 så står det om at Jesus skal løftes opp og der skal Han dra mennesker til seg. Lovsang er det største vitnesbyrdet om Jesus – ingen tolkning, men en persons eller kirkes unisone hyllest til Gud – takk, beundring, respekt, kjærlighet for at Han har elsket, glede fordi han har gjort oss glad.

3. Det har en enorm kraft
«The aim and final end of all music should be none other than the glory of God and the refreshment of the soul» - J.S. Bach. Musikk appellerer til følelsene våre sterkere enn noe annet medium fordi musikk er et urspråk som passerer fordi det er uavhengig av tanker og forstand. Musikk skaper følelser både positive og negative. Lovsang er et åndelig kraftverk som rører noe i den åndelige sfæren og skaper tro, skaper mot, forløser guddommelige opplevelser, gir håp og kan hjelpe oss å tilbe!

4. Kan hjelpe oss til å tilbe
Kanskje den største kraften i lovsang er at det kan hjelpe oss med å tilbe, bøye våre hjerter og anerkjenne Gud som Herre i våre liv. Lovsangen handler ene og alene om Gud og hva Han er og gjør, mens tilbedelse handler til slutt om oss og hvem vi bøyer våre hjerter for. Derfor er lovsang så vakkert – det har en unik kraft som kan hjelpe oss å tilbe fordi vi får en åpenbaring av Guds gave. Lovsang er et vakkert samspill mellom musikk og takknemlighet som kan ende opp med at man bøyer sitt hjerte i tilbedelse.

Lovsang er mer enn bare møtefyll. Det er vår hyllest til den som fortjener det mest, et kollektivt vitnesbyrd om at vi setter Jesus i sentrum fordi Han har vunnet våre hjerter, det kan gi oss tro og håp, og hjelpe oss med å bøye være knær i tilbedelse av Ham. Da får vi tåle litt brytninger og litt kamp så lenge Jesus blir løftet opp!

Hvorfor lovsynger vi?Foto: Led Lovsang

Frode Ljones er engasjert i Salt Bergenskirken som lovsangsleder, og har også skrevet en rekke lovsanger. 

Artikkelen er publisert etter tillatelse fra Facebooksiden Led Lovsang

 
 
Powered by Cornerstone