Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Tilbedelsens fullverdige identitetFoto: Pastor Louie Giglio har startet bevegelsen "END IT" som vil bekjempe det moderne slaveriet.

Tilbedelsens fullverdige identitet

 
 
 
 
Publisert 28. Februar 2014
Etter å ha arrangert Passion Conference i 15 år opplevde Louie Giglio at Gud utfordret ham og teamet til å utvide begrepet tilbedelse.

Louie Giglio er en av vår tids mest innflytelsesrike kristne ledere. Gjennom Passion Conference (og senere også Passion City Church) har Giglio stått i bresjen for oppbyggingen av en kristen studentbevegelse som har hatt innflytelse på hele USA. Fra konferansens spede begynnelse i 1997 har den vokst fra å samle noen få tusen til nå å berøre over hundre tusen studenter hvert år bare i Amerika.

Et av konferansens kjennetegn har vært moderne lovsang anført av lovsangsledere som Chris Tomlin, David Crowder og Christy Nockels. Sangene fra konferansen har ofte blitt spilt inn og har preget lovsangsarbeid i menigheter verden over.

I forberedelsene til konferansen i 2012 opplevde allikevel Giglio og teamet rundt ham at Gud utfordret dem til å utvide tilbedelses-begrepet ytterligere.

- Når vi samtalte om hva som er tilbedelsens fullverdige identitet, ble det så tydelig for oss at lovsang og tilbedelse er så mye mer enn bare musikk. Tilbedelse handler om å kombinere lovsangen med en utstrakt hånd til de vanskeligstilte på kloden, sier Giglio engasjert.

Denne refokuseringen ledet til nye tankeprosesser for Giglio og hans lederteam. Hvilke globale humanitære utfordringer skulle de fokusere på? Med det enorme nedslagsfeltet konferansen hadde fått visste de at de kunne bidra til å bety en stor forskjell.

- Når vi samlet oss for å lande på hvilke sosiale urettferdigheter vi skulle fokusere på hadde vi sikkert ti ulike alternativer. Men etter hvert som vi samtalte skjedde det noe underlig. Hjertene til alle i møterommet smeltet sammen og det ble tydelig for oss at vi skulle samles rundt et mål, nemlig å bekjempe det moderne slaveriet. Vi ville løfte fokuset på at det i dag er mer enn 27 millioner mennesker som lever som slaver, forteller Giglio videre.

Beslutningen ledet til det som i dag er kjent som ”END IT"-kampanjen. En verdensvid kampanje for å øke folks bevissthet om det moderne slaveriet. Det første året kampanjen ble gjennomført ble det blant annet samlet inn over 3 millioner dollar til organisasjoner som arbeider med å bekjempe det moderne slaveriet. 

- På mange måter gjør vi det samme nå som vi gjorde da vi startet konferansen for 16 år siden, men gjennom fokuset på menighetens rolle for å bekjempe sosial urettferdighet tror jeg vi er med på å gi tilbedelsen i Passion-beveglsen en mer fullverdig identitet, avslutter Giglio.

 

Se videoen om ”END IT"-kampanjen her: http://enditmovement.com/#featured_video

 

Visse elementer i teksten er hentet fra et intervju Louie Giglio gjorde med Relevant Magazines i deres januar/februar 2014 utgave, etter tillatelse fra Relevant Magazine/Neue Magazine.

 
 
Powered by Cornerstone