Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
TilgjengelighetskodenFoto: Privat

Tilgjengelighetskoden

 
 
 
 
Publisert 10. Februar 2014
Du er like mye en leder på kiwi som når du er i kirkebygget.

Jeg blir nok aldri kvantefysiker. Ingen som kjenner meg særlig godt ville nok anbefalt meg en slik karrierevei heller. Det blir for mange tall og formler for mine hjernebaner.

«Mennesker! Jeg vil jobbe med mennesker,» har jeg som oftest svart på yrkesvalgspørsmålene.

Menighetsleder var likevel ikke noe jeg hadde sett for meg der jeg satt som 7-åring med kulerunde briller, hjemmestrikket ullgenser og hår klipt av ved ørene.

Alltid tilgjengelig

Men nå sitter jeg her og lurer på følgende spørsmål: Hva er kjerneegenskaper til en kristen leder? Det er mange ting, men etter litt fram og tilbake lander jeg på at jeg har lyst til å putte lommelykten på en egenskap som ikke er så høylytt og flagrende, og kanskje heller ikke alltid så spennende.

Tilgjengelighet

Tilgjengelighet handler om mye. At medarbeidere og kolleger opplever at du er åpen for innspill, nye tanker og ideer, er tilgjengelighet på ett nivå. Å være til stede og tilgjengelig for ris og ros i rom hvor medarbeiderne dine er, er også essensielt. Dette skjer ikke alltid på ledermøter. Det skjer like gjerne på en bursdagsfest, tilfeldig treff på bussen eller på Kiwi.

Fire verktøy

Tilgjengelighet er vanskelig. Det er fint og krevende på samme tid. Det er lett å ha et bilde av ledelse som posi- jon på en plattform med rom for store ord og broderte visjoner, men jeg har opplevd, og det gjør jeg selvfølgelig på bakgrunn av min egen oppgave, at ledelse handler oftere om fire ting. Fire verktøy jeg ikke visste kom til å bli så essensielle i det å bygge kirke.

 
 
Powered by Cornerstone