Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
- Jeg gjenoppdaget gleden- Gud vil at du skal bevare gleden over å få tjene ham, sa Pastor Matthew Barnett under LED14 Foto: William Fuglset/KS

- Jeg gjenoppdaget gleden

 
 
 
 
Av David Hasseløy
Publisert 07. Februar 2014
Vi ”må ikke”, vi ”får lov til” å tjene Gud og mennesker, sa Pastor Matthew Barnett da han gjestet LED14.

Pastor Matthew Barnett fra LA Dreamcenter besøkte forrige helg Norge, som hovedtaler under LED14-konferansen. Menigheten Barnett leder i Los Angeles kjennetegnes ved den enorme innsatsen de gjør med å tjene bydelen de er plassert i. Politiet hevder at kriminaliteten har gått tilbake med utrolige 73 prosent i det området de befinner seg i, som en direkte følge av menighetens arbeid. Barnett delte derfor sterke historier fra menighetens arbeid, og inspirerte de fremmøtte lederne til å bety en forskjell i sitt nærmiljø.

Min mørkeste periode i tjenesten

Lørdag formiddag under LED14 valgte imidlertid den amerikanske pastoren å være litt mer personlig, da han fortalte om sin tøffeste periode som pastor.

- For et år tilbake fikk jeg påvist blodpropp. Legene sa det var et mirakel at jeg i det hele tatt hadde overlevd, delte Barnett.

Til tross for at behandlingen av sykdommen var vellykket, kjente Barnett allikevel på misnøye og slet med å finne motivasjon til å tjene Gud og mennesker. Men så begynte Gud å tale til ham.

- Midt i min mørkeste periode i tjenesten begynte Gud å tale til meg om gleden over å få tjene Ham og mennesker. På underlige måter, gjennom påminnelser og ulike personer, viste Han meg gang på gang at nøkkelen til å holde ut i tjenesten er å leve med en holdning som sier ”jeg får lov til å tjene Gud og mennesker!”

Gleden han hadde i vente

Barnett viste til Heb 12, 2 som blant annet sier om Jesus: “For å få den gleden han hadde i vente, holdt han ut på korset uten å bry seg om skammen, og nå har han satt seg på høyre side av Guds trone.”

- Jeg har mange ganger hatt lyst til å slutte i tjenesten, men Gud har stadig vist meg gleden over å få tjene andre, og å forandre atmosfæren overalt hvor jeg går til Guds ære, fortsatte Barnett.

Simon den spedalske

Dreamcenter-pastoren oppmuntret forsamlingen til å stadig leve i takknemlighet til Gud for at de får lov til å være en del av Hans team. Han utfordret også til å holde seg nært behovene for å stadig bli minnet om hvorfor man gjør det man gjør.

- Dagen før Jesus skulle gå til korset var han hjemme hos Simon den spedalske. Jeg tror det var for å minne seg selv om hvorfor han skulle dø for menneskers synd og sykdom. På samme måte holder vi oss brennende ved stadig å la oss berøre av utfordringene som finnes rundt omkring oss i vår hverdag, inspirerte Matthew Barnett.

 
 
Powered by Cornerstone