Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Drømme-året 2014

Drømme-året 2014

 
 
 
 
Publisert 06. Januar 2014
Tenk om 2014 kunne bli et «drømme-år». Ikke bare året da du fikk drømmehuset eller drømmejobben, men året da du fikk en ny eller fornyet drøm for livet og menigheten, inspirerer Tv-Pastor Egil Svartdahl.

Hva er et godt nytt år? Hva skal til for at det blir et godt nyttår, for deg, for menigheten din, for byen og landet du bor i? Tenk om 2014 kunne bli et «drømme-år». Ikke bare året da du fikk en drømmehuset eller drømmejobben, men året da du fikk en ny eller fornyet drøm for livet og menigheten. En livsdrøm som ble definerende for dine neste 10-30 neste år. Og tenk om menighetene våre kunne bli steder der slike drømmer skapes, justeres og frigjøres!

Jeg tenker ikke på hvilke som helst drømmer. For det å følge drømmen sin er ikke nødvendigvis noe som leder til lykke. Jeg mener store drømmer, som er inspirert og født av Gud. Drømmer som er i tråd med Guds Ord og Guds drømmer. Den typen drømmer som leder til handling og som blir styrende for dine valg og ditt fokus i livet! 

Nelson Mandela sa: «En vinner er en drømmer som aldri gir opp!». Han tente en nasjon i brann, og berørte hele verden med sin drøm om en ikke-voldelig revolusjon for å avskaffe apartheid i Sør-Afrika. Martin Luther King jr. sa: «I have a dream!», og inspirerte hundretusener til å kjempe for de afroamerikanernes rettigheter i Amerika. Hans liv og hans taler er blant våre mest kjente og inspirerende den dag i dag!

Livsviktige drømmer

I Ordspråkene 29.18 står det: «Uten åpenbaring blir folket utstyrlig ...», den engelske oversettelsen sier: «Without visions the people perish …».

Mangel på guds-inspirerte drømmer kan blant annet føre til:

1. Frustrasjon.

2. Kjedsomhet.

3. Anger. Undersøkelser viser at på lang sikt angrer vi ikke mest på det gale vi har gjort, men på alt det gode vi ikke gjorde.

Guds-inspirerte drømmer er derfor livsviktige, og med å gjøre våre liv og vår tjeneste for Gud til mer enn et pliktløp. Det blir brensel på bålet, som gjør at det også i tøffe sesonger blir verdt å holde ut, og til og med forsake annet, for at drømmen i hjertet skal gå i oppfyllelse.

Feil drøm?

Så hva drømmer du om, og hvem drømmer du for? Det er viktig å stille seg spørsmål rundt dette, for det vil stake ut kursen for livet ditt!

1. Har du feil drøm? Mange drømmer om rikdom, popularitet og makt. Det leie er at når denne typen drømmer har gått i oppfyllelse blir det ofte tomt. Man vet ikke hva man skal gjøre med det man har fått, for drømmen handlet kun om en selv. Man hadde kun drømt for de små tingene i livet, men ikke for det som virkelig betydde noe. Målet må være å ha drømmer for hele livet, og ikke minst å ha drømmer som er større enn en selv. Gudsinspirerte drømmer handler om hva man kan bety også for andre.

2. Er dine drømmer for små? Har frykten for press, for å mislykkes og for å få kritikk, satt en stopper for dine drømmer? Har det i så fall gjort at du ikke tør å drømme store drømmer lenger? Er det plass til Gud i dine drømmer, eller har de blitt så små at du ikke trenger Ham for at de skal gå i oppfyllelse?

Drømmedrepere

Når du har fått en gudsinspirert drøm må du også regne med å måtte kjempe hardt for å holde fast ved den. Når du tør å stikke deg frem å gå for drømmen må du regne med at ikke alle kommer til å stå på sidelinjen og applaudere. Det er en grunn til at Martin Luther King ble drept og at Nelson Mandela ble fengslet. Folk som drømmer stort er «farlige» for de som drømmer om det motsatte. 

Pass derfor opp for følgende drømme-drepere:

1.     Nærmiljøet. Ikke la deg begrense av din familie, din by og nasjonalitet. Dine nærmeste kan dessverre være de første til å fortelle deg at du ikke kan gjøre det Gud har kalt deg til. Drømmene Gud gir kan også gjøre at du må bryte med den kulturen som er i byen og bygden du kommer fra for at du skal kunne bety en forskjell.

2.     Kraftløshet. Hold fast på drømmen i alle sesonger av livet. Tjen Gud uansett omstendigheter, kapasitet og livssituasjon. Bevar ditt hjerte også i disse periodene.

3.     Nederlag. Jesus reiste Peter opp igjen da han hadde falt og gav han ny nåde. Det gjorde at Peter ble sterk. Jesus vil også reise deg opp igjen, og gi deg ny kraft og tro så du igjen kan drømme.

4.     Ventetid. Å vente kan virke unødvendig og bortkastet. Men om du holder fast på drømmen vil Gud bruke ventetiden til modne deg og din drøm. Gjennom ventetiden modnet for eksempel Gud Josef slik at hans drøm gikk fra å handle om at han skulle bli stor, til i stedet å handle om å redde andre.

Jeg ber om at Den Hellige Ånd skal føde og fornye drømmer i for deg personlig og dere som menighet dette året, så 2014 kan bli et drømme-år.

 

Teksten er skrevet med utgangspunkt i en tale Egil Svartdahl holdt i Intro Øst 5.januar 2014, etter tillatelse fra Svartdahl.

 
 
Powered by Cornerstone