Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Kjærlighet eller menighetFoto: Shutterstock

Kjærlighet eller menighet

 
 
 
 
Av Anne Gustavsen
Publisert 06. Januar 2014
Hva gjør vi når forelskelsen lander på en partner utenfor menigheten?
Den hyppigste årsaken til at aktive, ivrige ungdommer forsvinner ut av aktivt menighetsliv, og i mange tilfeller sklir bort fra troen, er noe så naturlig og enkelt som forelskelse. Når forelskelsen finner sitt gjensvar utenfor menighetsveggene, ofres kirken til fordel for kjærligheten.

Prisen å betale for en kjæreste som ikke deler troen, blir ofte høy. Gode forsetter om å holde fast på menighet og tro, og kanskje vinne sin ikke-kristne kjæreste, blir vanskeligere enn ventet. Det skal sterk karakter og viljestyrke til for å prioritere tro og menighet når kjæresten trekker i andre retninger. Ikke alle slutter å tro, men altfor mange. Når troen ikke får næring og impulsene fra andre kilder blir sterkere, blir det vanskelig å overleve som kristen.

Mange fortvilte ungdomsledere har brukt mye tid, kjærlighet og krefter på ungdommer over lang tid, men må se at forelskelsen vant og den unge jenta eller gutten forsvant. Enhver ungdomsleder vet altfor godt at det er nærmest umulig å gi råd når forelskelsens flamme allerede brenner.

Hvordan kan vi som ungdomsmiljøer og menigheter forberede unge mennesker slik at de tar rette valg når tiden er inne? Valg som ikke fører til at de må gå på kompromiss verken med sitt forsett om å leve rent, eller å være en Jesu etterfølger?

Pekefingre fungerer ikke. Kritikk, fordømmelse og mistro virker som bensin på bålet. Da har vi heller tro på tid, mentorskap, motiverende undervisning og gode rollemodeller som kommer inn så tidlig som mulig i tenåringstiden. Det ikke radikale prekner overbeviser om, kan ofte en god sofaprat med en åndelig forelder eller mentor få til.

Før uventede sterke følelser slår inn i kristne ten-åringsliv, må de ha fått et solid fundament som bevisstgjør dem på at de lever med en hensikt større enn seg selv, og at Gud har kalt dem. Når bevisstheten om sin egen verdi synker inn, vil de unge ha gode forutsetninger for å velge rett – selv. Har man fått smaken på tilfredstillelsen ved å leve i en nær, personlig relasjon med Gud, vil det være langt enklere å ta rette valg.

La oss fostre en generasjon som ikke vokser opp som slaver av sine følelser, men som vet hvorfor Gud har skapt dem og hvordan de vil leve sine liv for å leve midt i Guds plan. KS

 
 
Powered by Cornerstone