Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Aktiv livshjelp

Aktiv livshjelp

 
 
 
 
Av Anne Gustavsen
Publisert 07. November 2013
En ærlig helsesjekk vil gjøre vondt, men er livsnødvendig.
En del av oss utsetter legebesøket litt for lenge. Det kan få skjebnesvangre følger for liv og helse. Det samme gjelder for menigheter. En menighet uten tydelig fokus på å vinne mennesker, får etterhvert alvorlige mangelsykdommer og er på vei mot sykdom og død. Problemet er at det kan være vanskelig å oppdage den usunne utviklingen underveis.

Særlig når man verken vil eller ønsker å se.

I forrige utgave av Korsets Seier refererte vi til Lederrådets revitaliseringsplan, som har som mål å blåse liv i utdøende menigheter. Etter å ha fokusert på menighetsplanting og etableringen av PLANT som inspirerer til å starte nye forsamlinger, går man nå videre for å se på en redningsplan for menigheter som er nedleggingstruede.

Det er enkelt å se at revitaliseringsjobben kan bli enda mer utfordrende enn det har vært å endre inngrodd skepsis mot å plante nye menigheter. Men de siste årene har man faktisk lykkes i å snu tankegangen fra mistenkeliggjøring overfor unge menighetsplantere, til å gjøre det å starte nye menigheter til en visjon og et tydelig mål for Pinsebevegelsen. Derfor er det håp også for en vanskelig revitaliseringsprosess.

Det er i hvert fall ingen tvil om at revitalisering må til. Tallene er tydelige. Pinsebevegelsens årbok viser at mellom 2006 og 2010 opplevde 59 prosent av norske pinsemenigheter tilbakegang.

En av hindringene revitalisering kan møte, er fornektelse av sannheten. I stedet for å ta tak i problemet, lukker man øynene for realiteten, ofte fordi man ikke ønsker ubehagelige endringer. Frykten for tap av kontroll, mennesker som holder fast på posisjoner og makt, samt en innadvendt og isolerende kultur der ingen nye slipper inn, er andre årsaker til at man må regne med å møte motstand når livshjelpen tar til. Man beveger seg i et minefelt der den menneskelige natur blir kraftig utfordret i møte med menighetens guddommelige og overordnede hensikt: Å vinne mennesker.

Menigheter som ikke har sett nye komme til tro på mange år, som opplever at antall medlemmer synker år for år, som ikke betjener neste generasjon eller som har mistet kontakten med det nærmiljøet de er satt til å vinne, bør nå erkjenne sin syke tilstand og strekke hånden ut mot livshjelpen som tilbys. Sammen kan vi gjøre en innsats for å fornye forsamlinger til igjen å bli levende redningsstasjoner for mennesker som trenger frelse.

Det er menighetens oppdrag. 

 
 
Powered by Cornerstone