Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Hellig mark

Hellig mark

 
 
 
 
Av David Andrè Østby
Publisert 31. Oktober 2013
Guds tilstedeværelse - et stort mysterium!

Bibelen er full av historier om vanlige mennesker som levde vanlige liv, hadde vanlige drømmer og gjorde vanlige feil. Men en gang iblant ser vi et glimt av himmelen i disse menneskenes liv.

På fjellet Horeb oppdager Moses en brennende busk som ikke fortæres av ilden. Da Gud taler ut fra busken skjer det: «Da skjulte Moses ansiktet, for han var redd for å se Gud» (2. Mos 3,6). Når det guddommelige møter det menneskelige, er frykt en naturlige reaksjon. Når en mann full av feil og mangler møter en hellig og feilfri Gud, skjer det noe. Og her befinner Moses seg ansikt til ansikt med en Gud som ber ham om å ta av seg sandalene, fordi bakken forvandles til et hellig sted i Hans nærvær.

Moses står ansikt til ansikt med et mysterium. En Gud som ikke viser sitt ansikt, og en Gud som ikke forteller sitt navn. «Jeg er», er svaret Moses får da han spør etter Hans navn. En Gud så hellig at jøder gjennom årtusener har oppfattet navnet «Jahve» for hellig til å uttale, og heller erstattet det med Adonai i sin dagligtale.

Når vi kommer sammen, er Gud til stede. Vi synge ikke bare sanger til Ham, men tilber en Gud som er i rommet sammen med oss. Han sitter ved siden av den skeptiske fyren på bakerste rad, Han løfter hendene med tilbederne på midten og skriker seg hes med tenåringene på første rad.

Det å vite at Gud er i rommet utgjør hele forskjellen i vår tilbedelse. Og den Gud som ikke ville avsløre sitt ansikt for Moses, og heller ikke fortelle sitt navn, har både fått et ansikt og en navn: Jesus Kristus.

Og derfor kan vi tilbe uten frykt, uten skam og uten hemninger.

Det er ikke noe mindre enn et mysterium og et mirakel!

 
 
Powered by Cornerstone