Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Bare gi meg Jesus!

Bare gi meg Jesus!

 
 
 
 
Publisert 07. Oktober 2013
Lovsangslederenes "hemmelige liv".

Det menigheten ser av oss som leder lovsang fra en scene, kan kanskje noen ganger virke litt mer glamorøst enn det er. Inntrykket kan være at vi alle sitter hjemme hele dagen lang, elsker å lovsynge konstant, elsker å være på scenen og se mennesker, alltid. Folk tror kanskje at vi aldri tviler på noe relatert til Gud, og alltid har en tydelig visjon for livet.

Jeg vet ikke hvordan det er med deg, men det har hendt at det siste jeg ønsker en søndag morgen eller fredag kveld, er å stille meg fram foran en haug med folk og lovsynge Gud.

Noen ganger er det ikke alt med Gud jeg forstår, andre ganger kan det være jeg er frustrert på andre mennesker eller menigheten, eller meg selv, for den sakens skyld. 
Men jeg lovsynger allikevel, fordi det handler ikke om meg, men om at det er mennesker som trenger å komme i kontakt med Gud, og jeg er ”teleoperatøren” som flytter på de rette ”pluggene” for at kontakten skal bli god.

Perspektivet med å tenke på andre hjelper meg i blant. Men det kan ikke være det som holder mitt fokus og motivasjon oppe alene. Da merker jeg at jeg selv må tilbake til kilden.

Anne Graham Lotz har skrevet en bok som handler om å komme tilbake til utgangspunktet. Den Norske Bokdatabase omtaler boken slik:

"Etter to livsforandrende år med utbrenthet og personlige omveltninger, stod forfatteren igjen med ett rop i sitt hjerte: vær så snill, bare gi meg Jesus! Forfatteren ser i denne boka livets realiteter i øynene sammen med sin Frelser".

Denne boktittelen ropte mot meg fra hyllen en dag jeg var på jobb i en lokal kristen bokhandel i Bergen: BARE GI MEG JESUS! Og jeg kjente at det var et rop i mitt hjerte også. Jeg savnet den tiden da det bare var meg og Gud og et piano. Ingen tanke om å velge nye eller gamle sanger, ingen som skulle ledes, ingen som ser eller hører utenom Han som lovsangen er til for.

Jeg tror det kan være bra å komme til ”enden av seg selv” iblant. For med det kommer vi som lovsangs-ledere også tilbake til å ikke gå på autopilot, men tilbake til det å bare søke og lovsynge Jesus. Akkurat som følelsen av sult når du ikke har spist på en stund, eller det lyset på dashbordet som forteller oss at bilen er tom for drivstoff. Det er en indikasjon på at vi trenger alenetid med Gud, pleie forholdet om du vil.

For all lovsangs-ledelse starter med å være en tilbeder på hjemmebane først.

Bare gi meg Jesus! Benedicte Vikebø er lovsangsleder i Pinsekirken Tabernakelet i Bergen. Vikebø har vært med som lovsangsleder i menigheten i årevis, og har skrevet mange sanger som synges over hele landet.

Teksten er hentet for Led Lovsangs side på facebook. Led Lovsang er et nettverk for lovsangsledere i Pinsebevegelsen

 
 
Powered by Cornerstone