Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Gjenkjennelses-effekten

Gjenkjennelses-effekten

 
 
 
 
Publisert 30. August 2013
Wow, det der kan jeg kjenne meg igjen i!

Hvert år reiser vi på sommerleir med menigheten. Og hver lørdag kveld på leir utfordrer vi 3 personer til å dele sin troshistorie på 7min. Det slår meg alltid at vitnesbyrd er et av de sterkeste verktøyene vi har i formidling av de gode nyhetene.

Det er mange grunner til det. Her er 3 av dem:

 

1. ”Jeg kan kjenne meg igjen.”

Hver gang noen tør å åpne seg, å dele om livet med Gud i alle sesonger og omstendigheter i livet, så resulterer det i at andre tør å åpne seg om sine utfordringer. Jeg husker jenta som delte om hvordan Gud hadde hjulpet henne ut av spiseforstyrrelser. Hun ble sittende i samtaler resten av kvelden. Tårene rant i ansiktet til den unge jenta som hadde kjent seg igjen i det jenta på scenen hadde sagt. Endelig fikk hun møte en person som faktisk kunne vite hva hun gikk igjennom, og som kunne hjelpe henne å bringe Guds-dimensjonen inn i hennes omstendigheter.

Jeg husker gutten som ikke var kristen, men som etter å ha hørt 3 troshistorier sa: ”Før jeg kom hit trodde jeg at jeg måtte være perfekt for å kristen, men når jeg hører om at Gud er nær i livet også når man har det vanskelig, kjenner jeg meg igjen, og skjønner at også jeg har en sjanse!”.

Derfor fikk også pastor David Hetlelid mange henvendelser etter han delte om det han kalte en ”ørkenvandring” i troslivet, i Korsets Seier for en stund tilbake. Mange hadde smakt på det, men nå kunne de få høre fra en som visste hva de snakket om, det skapte gjenkjennelse og åpenhet, som igjen hjalp nye mennesker ut i frihet!

 

2. ”Jeg får tro på Jesus og på fremtiden”

Når vi forteller om en Gud som ikke bare er der på solskinnsdagene, men som bærer en igjennom de tøffe nedturene i livet også, så blir Gud stor for oss, og vi får tro også på vår egen fremtid.

I siste utgave av det kristne magasinet Relevant, deler den verdenskjente lovsangs-lederen og pastorsønnen Joel Houston om en periode hvor han gikk med en følelse av å være helt tom. Houston forteller at noe av det som var mest avgjørende for at han kom seg ut av den tøffe perioden var en samtale med den amerikanske pastoren Louie Giglio, som fortalte at han selv hadde erfart akkurat det samme som Houston. Det gjorde at Hillsong United-vokalisten fikk senke skuldrene og hvile i Gud på en ny måte, for så å komme seg ut av bølgedalen.

Å høre om andre som har smakt på livets realiteter, med troen i behold, styrker troen på Gud. Han er ikke bare den som bærer oss i vanskelighetene, men hans oppstandelseskraft kan også løfte oss ut av dem. Det gir håp.

 

3. Det inspirerer andre til å dele sin historie.

Når jeg ser effektene av å fortelle om hva Gud har gjort i ens liv, i både gode og onde dager, da blir jeg også inspirert til å fortelle ærlig og åpent om min troshistorie. Og om hvordan Jesus har vært der for meg i alle livets sesonger. Også det vanskelige. Og jeg håper du blir inspirert til å gjøre det samme. Og ikke minst at du lar folk fortelle sin troshistorie i menigheten så stadig nye mennesker kan finne håp og tro på en bedre fremtid!

 
 
Powered by Cornerstone