Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Heia Marta!

Heia Marta!

 
 
 
 
Publisert 23. August 2013
Jeg vil slå et slag for alle ”Marta´er” i menighetene!

Historien om Marta og Maria i Bibelen er kjent for mange.  Marta er den som strever og steller i stand til måltid, og Maria som har funnet plassen ved Jesus sine føtter.

Tradisjonelt sett har vi gitt Maria mest støtte i denne fortellingen, fordi det viktigste i livet som kristen er å finne tid til å lytte til Jesus, og bygge en personlig relasjon til ham.

Nylig hørte jeg imidlertid en tale av en predikant, som slo et slag for Marta, fordi han mente at hun hadde fått et ufortjent dårlig rykte. Han mente det var liten tvil om at det viktigste vi gjør i det kristne livet er å finne tid alene med Jesus, men han sa at som pastor takket han Gud for at det fantes ”Marta´er” i menigheten som var villige til å la troen få konsekvenser i form av praktisk handling også. Martas tjenerinnstilling gjorde i det minste at det fikk mat på bordet, det hadde de ikke gjort om alle satt å lyttet, sa pastoren med glimt i øyet.

Jeg vet at det er satt på spissen, og at det på ingen måte er noe å sette opp mot hverandre. Men som menighetsleder er jeg stadig mer takknemlig for de som er praktisk anlagt. Takk Gud for de som opplever det som sin tjeneste i menigheten å rigge teknisk utstyr, lage møte/kjøre-planer, koke kaffe, sette opp hoppeborgen til barnesamlingene, osv. For mange av disse er dette deres sterkeste måte å uttrykke takknemlighet og tilbedelse til Jesus på. Og det er nettopp dette vi må oppmuntre de praktisk anlagte til å forstå.

Hele utgangspunktet og motivasjonen for den praktiske innsatsen, må komme fra trygghet og hvile i den personlige relasjonen med Gud. Da blir ikke arbeidet  et strev, og en kamp for å få god samvittighet overfor Gud, men en respons og et tegn på takknemlighet til Gud fordi han har elsket oss før vi har gjort noe!

Som menighetsleder, så takk Gud for alle ”Marta`er” du har i menigheten din denne helgen. Feire dem og hjelp dem til å få et riktig utgangspunkt for deres forbilledlige arbeid!

 
 
Powered by Cornerstone