Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Hvordan takler du stormene i livet?

Hvordan takler du stormene i livet?

 
 
 
 
Av David Hasseløy
Publisert 08. August 2013
I sin tøffeste periode i livet, snakker Pastor Rick Warren fortsatt om en Gud som bærer oss igjennom alt.

Sitt livs største mareritt

I april i år opplevde Pastor Rick Warren fra Saddleback Church, og hans familie, deres verste mareritt. Deres eldste sønn Matthew, hadde vært psykisk syk siden fødselen, og valgte til slutt å gjøre ende på lidelsen, ved å ta sitt eget liv i en alder av 27 år.

Nylig var Warren tilbake på talerstolen, og ikke uventet var fokuset på hvordan Gud kan ta en igjennom stormene og sorgen i livet. Pastor Rick og kona Kay, ble mottatt med kjærlighet av menigheten, og Warren brukte anledningen til å takke for all støtte de har fått i de vanskelige månedene som har gått. Han uttrykte ønske om å klare å være for andre, det nære venner og menigheten har vært for dem, i tiden siden tragedien hendte.

I sin taleserie om hvordan man kan komme igjennom tøffe omstendigheter i livet, delte Warren denne uken blant annet om 2 kritiske ingredienser for å komme seg igjennom krisetider.

Når du er i en tid av sjokk og sorg trenger du:

1.     Gode venner. Warren leste versene fra Forkynneren 4.9-10, som sier: "Det er bedre å være to enn én; de får god lønn for sitt strev. For om de faller, kan den ene hjelpe den andre opp." Når man er i en krise, trenger man gode venner som løfter en opp, sa megakirkepastoren.

2.      Åndelige røtter både i Gud og i menigheten. Tøffe tider kan gjøre at du går dypere med Gud, om du søker ham midt i vanskelighetene. Og det å ha solide røtter i menigheten (felleskapet med de troende), kan gjøre at din tro bæres av andre, når du selv er på gyngende grunn, forkynte han.

Warren fortsetter sin serie i ukene som kommer, og talene kan du blant annet høre på menighetens egen hjemmeside, eller på Rick Warrens podcast på itunes, kalt ”Daily Hope with Rick Warren.”

Hvordan takler du tøffe perioder/krisetider?

Hva er ditt beste råd til andre som går igjennom en tøff tid?

 
 
Powered by Cornerstone