Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Populære stemmer

Populære stemmer

 
 
 
 
Publisert 24. Juni 2013
Disse 6 podcastene er det mest nedlastede kristne podcastene på Itunes akkurat nå. Hvilken er din favoritt?

For enhver kristen leder, er det vesentlig med påfyll. En rask titt på Itunes` "topp ti-lister", over de mest nedlastede religiøse podcastene, viser at noen spesielle, har stor apell på flere kontinenter. Under finner du litt input om de 6 podcastene som oftest dukker opp på listene. Kanskje de kan være til inspirasjon både for deg personlig, og for deg som menighetsarbeider/leder/forkynner?

1. Joel Osteen, Audio Podcast. 

Pastor Joel Osteen er på "topp ti listene" over religiøse podcast verden over. Den annerkjente pastoren fra Lakewood Church i Houston Texas, (en av USA`s topp 3 største menigheter) bringer i sine ukentlige prekener, oppmuntrende, trosfylte og bibelbaserte, og livsnære råd for å lykkes i livet. Osteen er kjent for å nå ut, langt utenfor kirkenes rekker, og for å preke Guds ord på en måte som bygger livene til folk. Hans tv-program følges verden over av millioner av mennesker.

2. Hillsong Church. Brian Houston. 

Denne podcasten er også blant de aller mest hørte verden over. Pastor Brian Houston er blant verdens mest innflytelsesrike kristne ledere, og har blitt kalt kristenhetens svar på Steve Jobs. I sine podcasts underviser Houston bibelske sannheter, Jesus-sentrert, hensiktsfokusert og kirkebyggende. Hans over 30 år i tjeneste, og hans stadig evne til å fornye seg, og til å "så inn" i neste generasjon, skinner igjennom i budskapene, og gjør dette til en viktig podcast for folk i alle aldre. Houston krydrer budskapene sine med humor og historier fra virkeligheten, noe som gjør talene inspirerende og lettfattelige å høre på.

3. Joyce Meyer Audio Podcast.

Joyce Meyer er kanskje verdens mest innflyelsesrike kvinnelige kristne forkynner. I sine podcast med headingen "Enjoying everyday life", preker Meyer bibelbasert, rett på sak, oppmuntrende, utfordrende og livsforvandlende budskap. Podcastene tar mål av seg og løse folk fra frykt, og begrensninger, og til å settes fri til å leve det livet Gud har kalt deg til. Meyer er kjent for å si det som det er, og er befriende lite opptatt av å være politisk korrekt. Hun deler gjerne om sine egne "runder" og leksene Gud har lært henne i hennes hverdag, noe som gjør det lett for lytteren og relatere til budskapet, åpne seg, og bli satt i frihet til å bli alt Gud for dem.

4. Mars Hill Church. Pastor Mark Driscoll.

En annen av podcastene som stadig dukker opp på topp ti lister over religiøse podcasts, verden over, er Pastor Mark Driscolls. Grunnen til det, vil mange hevde er Driscolls evne til å besvare store teologiske tema, å en ureligiøs og utradisjonell måte. Dette, i kombinasjon med hans utdannelse i eksegetisk teologi, gjør at han formidler bibelske sannheter med tyngde og dybde, på en måte som folk uten teologisk utdannelse kan forstå. Driscoll er avslappet i stilen, men allikevel svært tydelig rundt sitt syn på de bibelske sannehetene, noe som har gjort hans prekner både omdiskuterte og elsket.

5. The Potter`s Touch. Bishop T.D. Jakes.

T.D. Jakes er kjent som en av vår tids aller beste predikanter. I denne podcasten fra biskopens menighet i Dallas, Texas, får du smakebiter fra prekenseriene til Jakes. Prekenene er skarpe, med profestisk touch og trøkk. Jakes er en enorm kommunikator, og bruker "hele seg" når han forkynner om hvordan livet med Jesus kan ta deg igjennom livets små, men kanskje sælig store utfordinger. Prekenene bærer preg av enorm åpenbaring i bibelen, og åpner tilhørerens øyne for nye sider ved bibelens historier, som kan sette folk fri.

6. Bethel Church Sermon of the Week. Pastor Bill Johnsen, med flere. 

Pastor Bill Johnsen og resten av teamet fra Bethel Church i Redding, California, underviser i disse podcastene, om hvordan man kan leve et mirakelliv, "der Guds rike kommer på jorden, som i himmelen", i hverdagen. Menigheten er kjent for å fokusere på at Gud gjør mirakler, og ser stadig mennesker bli berørt, helbredet og forvandlet i Guds nærvær.

Dette er bare et lite knippe. Pastorer som Rick Warren, Andy Stanley, James Macdonnald, Steven Furtick og Craig Groeschel når også bredt ut, og er verdt å få med seg. Og hvem vet, kanskje du har funnet noen andre som treffer/hjelper deg helt spesielt, enten i Norge, Skandinavia eller verden? 

Refleksjonsspørsmål:

Hva er en god podcast for deg? Hvem lytter du til og hvorfor? Hvem er din favoritt? Og hvem vil du helst anbefale til andre? Hvorfor er det viktig/ikke viktig å høre på podcast for deg?

 
 
Powered by Cornerstone