Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Godhet som forandrer verden!Godhet.no

Godhet som forandrer verden!

 
 
 
 
Av David Hasseløy
Publisert 12. Juni 2013
I Stavanger har menigheten blitt kjent for å male hus og vaske biler. Det har gjort minst like mye med de som har bidratt, som med folka som har fått en hjelpende hånd. Les om Imi-kirkens Godhets-festival, og lær hvordan din menighet kan gjøre det samme!

En prat med Hanne Therese Loftesnes i IMI-kirken i Stavanger, er nok til å bli bitt av basillen. Hun formelig bobler over av engasjement for ideen om å forandre verden ved hjelp av ”små ting, gjort i kjærlighet!”

I forrige uke arrangerte menigheten for tredje år på rad, det de kaller for ”Godhetsfestivalen”. I korte trekk er det en uke i året, da flere hundre mennesker setter av ettermiddagene fra mandag til fredag, for å bistå mennesker som trenger praktisk hjelp. Det vil si alt i fra husmaling til luking i hager, bilvask og kjøkkenmontering. Regelen er at all hjelp og alle materialer er gratis for dem som mottar det.

Enkelt konsept

Godhet som forandrer verden!Leder for Godhet Norge: Hanne Therese Loftesnes

-       Å møte mennesker som er overveldet av det arbeidet som blir utført for dem, er helt utrolig også for oss som er med på å arbeide. For det andre er det en uke full av liv og energi og fellesskap. Det er også en sosial uke hvor nye relasjoner blir startet. Og ikke minst tror vi jo faktisk at det skaper en reell forandring i samfunnet. Vi tror virkelig på dette, og tro skal jo også vises i praksis!

Loftesnes mener nøkkelen til at drømmen har spredt seg i kirken, er at godhet er et så enkelt konsept. Man må ikke ha spesielle forkunnskaper for å bety noe for andre. Hun forteller om hvor kjekt og meningsfullt det er å hjelpe mennesker som trenger det, og har mer enn et eksempel på enkeltmennesker som har blitt hjulpet!

-       Når folk hører at jeg jobber i ”Godhet Norge”, responderer de gjerne med: ”Ja, det er dere som driver med gratis bilvask” eller ”Ja, jeg kjenner noen som fikk hjelp av dere". Det er fantastisk! Stavanger by er liten nok til at svært mange av byens mennesker enten har hørt om eller erfart godheten selv.

Godhetsgeneral Lofteshus forteller blant annet om mannen i rullestol som ikke kunne male huset sitt selv. Han ringte inn for å få hjelp, og noen fra godhetsfestivalen dro dit for å sjekke ut forholdene. Mannen spurte om det var mulig å få malt den ene veggen på huset, men de frivillige fra festivalen spurte om han ikke likegodt ville ha malt hele huset sitt. Da ble mannen overveldet. Og når han hørte at de ville gjøre jobben og levere malingen gratis også ble han både forundret og utrolig takknemlig.

-       Det er slike historier, som gjør det verdt alt sammen. Tenk hva noe så enkelt som å male et hus fikk bety for denne mannen! En annen vi malte huset til, utbrøt: ”Dette burde blitt oppfunnet før!”, smiler Hanne Therese.

En kultur av raushet

Godhet som forandrer verden!Godhet.no

Tanken bak Godhetsfestivalen har preget IMI-kirken langt utover den uken den arrangeres hvert år.

-       For det første har det  skapt en kultur i menigheten hvor raushet og godhet er helt sentrale verdier. Det ligger lettere for folk å stille opp for å hjelpe hverandre innad i menigheten. I tillegg har det vært veldig viktig for relasjonene til mennesker utenfor kirken. Vi tror jo at Guds godhet ikke bare er forbeholdt de som går i kirken hver søndag eller som kaller seg for kristne, men at den er tilgjengelig for alle. Å få være et praktisk eksempel på denne godheten er fantastisk, fortsetter Loftesnes ivrig.

Et annet konkret tiltak menigheten har gjort, er at alle pengene som samles inn i kollekt på søndagsgudstjenestene ikke går til menigheten, men gis ut til andre formål. Dette har alt fra kreftavdelingen på sykehuset, til idrettsklubber som har trengt ressurser til måking av fotballbanen sin, fått nyte godt av.

-       Det er interessant hvordan et slikt konkret tiltak som festivalen, har skapt en slags vekkelse i kirken vår, og løftet bevisstheten vår, rundt kraften i å gjøre godt, og å vise Guds kjærlighet i praksis.

Flere vil starte

Hun forteller videre at stadig flere menigheter har gitt beskjed om at også de vil starte godhetsfestival i den byen som de bor i, noe gjengen bak godhet.no virkelige brenner for.

Loftesnes hevder at en av de viktigste suksessfaktorene for å lykkes med å skape en godhetsvekkelse i en by, er kontinuiteten. At folk får erfare at godhetskonseptet ikke bare er en happening en gang i året, men noe som i stadig større grad i er blir en del av hverdagen, nabolagene og bybildet.

- Hjelpen er en ting, det er folk takknemlige for, men i kanskje enda større grad er takknemligheten for omsorgen som ble vist gjennom godheten. Erfaringen vår er at små ting gjort i kjærlighet virkelig forandrer byen vår, det skal drømmer vi om at også flere byer få smake på, avslutter hun ivrig!

 

Se film fra Godhetsfestivalen her: https://vimeo.com/66645468

Vil du starte Godhets-festival der du bor? Les mer på godhet.no

 
 
Powered by Cornerstone