Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Søndagskole - på hjemmebane!

Søndagskole - på hjemmebane!

 
 
 
 
Publisert 30. Mai 2013
Sørlandskirken Kidz grublet lenge på hvordan budskapet fra søndagens barnesamling i kirken, kunne bli en naturlig del av hverdagen til familiene i menigheten. Løsningen ble "Familiefokus" på facebook.

Hver uke lager "kidz-lederene" i Sørlandskirken, en oppsummering av det som har blitt formidlet på barnesamlingen denne søndagen, samt noen spørsmål rundt tema, og noen oppgaver, som de legger ut på barnearbeidets facebookside. Her kan foreldre gå inn og finne tips om hvordan de kan få til gode samtaler med barna om tro, midt i hverdagen, med utgangspunkt i søndagens fokus. Disse "inputene" kalles for "Familiefokus".

- Bakgrunnen for å lage "Familiefokus" er delvis en oppvåkning i forhold til hjemmets viktighet for innflytelse av tro. En undersøkelse gjort av George Barna, hvor han spurte kristne foreldre om deres åndelige aktivitet i hjemmet, viste at  91% av familiene ikke hadde åndelig aktivitet i hjemmet hver uke. Dette ble en tankevekker. Også i forhold til våre egne barn opplevde vi av og til frustrasjon over å komme hjem fra gudstjeneste og spørre barna om hva de hadde snakket om på søndagsskolen, fordi det ofte viste seg at det var vanskelig for barna å redegjøre for hva de hadde lært, forklarer Klaus Espegard, leder i Sørlandskirken kidz.

- Vi ønsket derfor å lage et verktøy, hvor vi kunne koble det barna hadde lært på søndagsskolen med muligheter til trossamtaler i hjemmet. Det ledet til at vi begynte med "Familiefokus". I hver utgave utfordrer vi familiene til å lese i bibelen sammen, snakke sammen, be sammen og gjøre en konkret handling sammen, som kan knyttes til det vi snakket om på barnesamlingen på søndag. Vi ser foreldrene som de viktigste medarbeiderne på Kidz og på denne måten utruster vi de til å kunne fungere som det, fortsetter Espegard engasjert.

- For oss som kirke har det blitt en viktig bærebjelke og betydd en kjempehjelp til å gi "tro i hjemmet" et løft. Vi oppmuntrer familiene til å ha faste familesamlinger hver uke der mat, "Familiefokus" og det å gjøre noe gøy sammen får stå i sentrum. Vi har også hatt noen kampanjer der vi har trukket f. eks. kinobilletter, brettspill eller billetter til Dyreparken, for familiene som deltar, som en respons på at de bruker "Familiefokus".

Espgard forteller at det har vært mange positive tilbakemeldinger på opplegget, og at det er kjempegøy å oppleve at stadig nye familier begynner å bruke tilbudet. 

- Vi opplever at familier både i og utenfor menigheten, forteller at dette har blitt en viktig ressurs for dem. Mye tyder på at dette er med å fyller et viktig behov, og det er vi glade for å registrere, avslutter Espegard.

Under finner du et eksempel på "Familiefokus". Resten av utgavene finner du på Sørlandskirken Kidz sin facebookside.

Kanskje skal deres menighet gjøre noe lignende, eller benytte Sørlandskirkens materiale som en ressurs?

 

Familiefokus uke 20

 

Hva kan menigheten sammenlignes med? EN BY SOM LIGGER PÅ ET FJELL!

Husker du hva vi snakket om på Kidz på søndag?
Jesus hadde mange bilder på menigheten – eller kirken - for at vi skulle forstå hvordan han tenkte om oss:
Bibelen sier at menigheten er som en by som ligger på et fjell. En sånn by kan ikke skjules. Det er så mye lys i den at den vil synes på lang avstand! 
Har du kjørt fly om natten noen gang? Hvis du flyr over havet vil du ikke se noe annet enn masse mørke. Selv om det lyser et lys inne i en båt vil det være vanskelig å se det oppe i flyet. Bare de som er rundt båten vil se det. Men når flyet nærmer seg land og du ser en by, ser du lyset lenge før du ser byen: Et sterkt lys stråler opp i lufta! Når du kommer nærmere ser du at det ikke bare er ett stort lys, men mange, mange små fra hvert enkelt hus. Fordi det lyser i så mange hus er det helt umulig å ikke se det. 

Sånn er det med menigheten også!
Jesus sier at vi er verdens lys. Når vi er alene på skolen eller sammen med venner som ikke er kristne, da er vi lys for dem som er nærme oss. Men når vi står sammen - i menigheten - lyser vi enda sterkere og enda flere mennesker kan se det. Da er vi som en by som ligger på et fjell! Vi lyser sterkere fordi vi er så mange som lyser sammen. 
Slik vil Jesus at vi skal være: Som en by på fjell, synlige for alle mennesker så de vet hvor de skal gå, hvor de kan oppleve varmen fra lyset og kjenne seg trygge for mørket utenfor.
Bibelen sier at de som ikke kjenner Gud lever i mørket. Derfor er vi som kjenner Jesus lys i mørket. Og når mennesker kommer til lyset, til oss, kan vi vise de veien til Gud så de kan bli kjent med ham.

Les sammen:
• ”Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell kan ikke skjules.” Matteus 5,14

Snakk sammen:
• Hvem er det som lyser i oss?
• Hva tror du skjer hvis vi prøver å skjule lyset? ( Da ser jo ikke de andre hvor de skal gå! Og så mister det jo litt hensikten da..)
• Hvordan kan vi la lyset skinne? ( Vi trenger ikke være perfekte, lyset skinner ofte bedre gjennom en lykt som har sprekker i seg.. Men når du lar Jesus lyse i hjertet ditt, kan han vise deg hva som er bra å gjøre.)

Be sammen:
• Takk Jesus for at slipper å lyse alene. Selv om lyset ditt er lite, blir det stort sammen med andre som lyser.
• Be om at Sørlandskirken skal få være en sånn by som lyser for hele Arendal. At vi sammen kan være med å vise mange veien til Gud.

Familieøvelse:
Nå er det ganske lyst ute om kvelden, men hvis dere får lov til å være litt lengre oppe en dag denne uka, kan dere gjøre dette:
Slokk alle lys i stua og tenn et lite stearinlys. Ser dere det? Sett så sammen minst 20 store og lys på bordet. Er det ikke nydelig? Så kan dere ha en skikkelig koselig familiestund og tenke på at det er jammen godt vi har hverandre 

 
 
Powered by Cornerstone