Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Ledere som fullførerPastor Frank Erlandsen fra Betel Trondheim er engasjert i å se ledere bevare hjertet i tjenesten

Ledere som fullfører

 
 
 
 
Publisert 15. Mai 2013
Hvilke tre fokus kjennetegner ledere som fullfører løpet?

Som ledere vil vi nødvendigvis oppleve tøffe situasjoner som er knyttet til det å være leder. Bibelen opplyser uten rosa romantiserende lysskjær at det koster en pris å være leder. Hardt strev, nattevåk, åndskamp, baktalelse, til tider ensomhet, svik og motløshet er noe av det Bibelen beskriver. Det holder å nevne Josef, Moses, David eller Paulus i så måte.

På grunn av krevende situasjoner, som ledere kan komme i, er det viktig å ha noen hjelpende ledetråder for å bli stående på lang sikt. Jeg har oppdaget tre veiledere, som jeg ber Gud om nåde og hjelp til å praktisere for å fullføre.

1. Bevar hjertet - Ordspråkene 4:23

Desto mer ledere opplever stormer i livet, desto mer avgjørende er det å bevare sitt hjerte framfor alt. Det er viktig at ledere ikke ser på seg selv som hjelpeløse offer for omstendigheter og andre mennesker. Når en leder blir tråkket på, må hjertet ikke blir hardt og ufølsomt mot andre. Bitterheten og selvmedlidenheten må ikke få rom i hjertet.

Et bevart hjerte, gir et bevart liv. Et bevart liv, gir fortsatt løpebane for lederen å lede.

 

2. Elsk Gud - Romerbrevet 8:28

Livet til en leder må dreie seg om Gud. En leder i Guds rike må være en sann tilbeder, som elsker Gud. Som ledere må vi aldri bli mer opptatt av tjenesten enn av Gud. Oppdragsgiveren er viktigere enn oppdraget. Jeg vet av egen erfaring at det er mulig å bli så opptatt av det jeg skal gjøre for Gud, at jeg glemmer selve Gud. Alenetiden med Gud er avgjørende for å lykkes.

Når ledere elsker Gud, vil alle ting tjene dem til gode. Uansett hva som skjer og ikke skjer, vil det tjene oss til gode, hvis vi elsker Gud.

 

3. Søk først Guds rike - Matteus 6:33

Som ledere må vi være bevisste på at det ikke er oss selv vi tjener. Vi lever for en større hensikt og søker Guds rike og hans rettferdighet før noe annet. Når vi gjør det, kommer alt annet i tillegg. Ikke søk tillegget, søk Guds rike! Tillegget kommer! 

 

Ledere som fullfører Frank Erlandsen er gift med Ingrid, og sammen er de pastorer for Betel Trondheim. Frank er kjent som en lidenskapelig forkynner og leder, som brenner for Gud, mennesker og menighet, og har også erfaring som menighetsplanter i Tyskland. Følger du ham på facebook får du stadig visdomsord, og små andakter, og ikke minst oppdateringer på fotballfronten.

 

 
 
Powered by Cornerstone