Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Nært på: Terje Eikin. Menigheten – en velsignelse for byen!

Nært på: Terje Eikin. Menigheten – en velsignelse for byen!

 
 
 
 
Publisert 08. Mai 2013
Terje Eikin er stadig på jakt etter ideer til hvordan menigheten kan være gode nyheter for byen. Særlig for byens unge. "BLESS"-akronymet hjelper ham på veien.

Terje Eikin jobber som daglig leder i Sørlandskirken, og har vært engasjert i menighet så lenge han kan huske. At arendølen brenner for kirke er en ”underdrivelse”. En av hans absolutte hjertesaker, er hvordan menigheten kan bidra og være en positiv aktør i lokalsamfunnet.

- Målet må være at menigheten skal være en velsignelse for lokalsamfunnet. At kommunen ser på det som en glede at vi er til stedet, fremfor det motsatte, sier Eikin engasjert.

Terje har hatt dette fokuset lenge, allerede i år 2000 startet han er tverrkirkelig  musikk-kafe-prosjekt, som igjen ledet til et stadig voksende hjerte for ungdomsmiljøet, ikke bare i menigheten, men i hele byen. Senere fikk Eikin en 50% stilling i kommunen, som barn og ungdomskonsulent, med fokus på oppfølging av fritidstilbudet i kommunen, og samarbeid med ”Ungdommens bystyre” osv. Han har også vært leder for ”Oppvekst-komiteen” i kommunen.

Engasjementet har ikke avtatt nå som han jobber i Sørlandskirken heller. Eikin har med andre ord lang erfaring både fra menighetsarbeid, samt politisk og kommunalt arbeid, og det er derfor med integritet han under deler sine beste tips om hvordan man som menighet kan bygge en god relasjon til samfunnet, og være en ”blessing” for omgivelsene man er satt i.

For å gjøre det enklere å huske har han laget punktene så de sammen utgjør akronymet ”BLESS”. Ordet ”BLESS” som betyr velsigne på norsk, er jo beskrivende for hva man ønsker å være for lokalsamfunnet.

 

1. Be for stedet man er på.

A: Be for ungdommene i lokalsamfunnet ditt

B: Be for det som skjer, av arrangementer, arbeid og tilbud for ungdom

C: Be for de som jobber med ungdommer i byen

 

2. Let etter behov og fyll dem.

A: Det kan være du oppdager spesielle behov på egenhånd, eller ved at Gud legger noe spesielt på hjertet ditt.

B: Eller du kan spørre kommunen, ungdomsstyret, ”Senter for oppvekst/Oppvekstkomiteeen”, og lignende, om hva de vet om av behov, enten ut fra deres erfaring, kartlegging, eller svar de har fått fra spørreundersøkelser.

 

3. Etabler kontakt med andre som jobber med ungdom i byen/på stedet. ”Barn og Ungdoms Kommunestyre”, ”Utekontakten”, fritidsklubber, sportsklubber og lignende.  Tilby deg å være vakt på fritidsklubben en gang i måneden for eksempel. Et annet godt tips er at du leser lokalavisa og sender sms til alle som gjør noe bra for ungdom i området. Alle gode initiativ for ungdom bør applauderes, og samtidig skaper det samhold blant de som bryr seg om og arbeider med ungdom i byen!

 

4. Synliggjør det du holder på med, med et språk som ungdommene, forelde, journalister og kommunestyret forstår. Du kan selvfølgelig ikke lage en flyers som treffer alle disse målgruppene perfekt, trolig må du lage flere og si det med litt ulike ord, men budskapet må være et samme, selv om vektleggingen er litt forskjellig.
Jeg prøver alltid å lese det jeg lager av flyers, legger ut på nett og sender hjem av informasjon med ulike ”briller” og spør meg:  Vil en tenåring forstå det når den leser det, vil en journalist forstå det, vil foreldre som ikke går i kirken forstå det?...osv.

Vær ryddig og vis, bruk terminologi som ikke skaper avstand, men snarere en felles plattform.

 

5. Snakk om tro

Snakk om tro når du har annonsert det, og vær frimodig på det dere tror på. Nyhetene om Jesus, er de ”Gode nyhetene”, og de må forkynnes.

 

Refleksjonsspørsmål:

Hvordan kan dere som menighet bygge en bedre relasjon med lokalsamfunnet?

Hva har dere av ressurser som menighet, som kan komme lokalsamfunnet til gode?

 
 
Powered by Cornerstone