Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Løsningen på alt!Foto: Arkiv

Løsningen på alt!

 
 
 
 
Publisert 27. April 2013
Hvordan kan mennesker gå i samme menighet og få samme undervisning, men likevel ta helt forskjellige valg? Sørlandskirken-pastor Kai Johansen har svaret!

Etter å ha vært pastor i 16 år er det et spørsmål som har opptatt meg mer og mer: 

Hvordan kan mennesker gå i samme menighet og få samme undervisning, men likevel ta helt forskjellige valg? Lenge tenkte jeg at bedre undervisning var løsningen, inntil jeg en dag innså at det er noe helt annet som er grunnen. La meg vise deg det i tre punkter:

 

1. En livslov.

Det jeg snakker om er en livslov, noe som virker uansett om du vet om den eller ikke. Det var ikke Newton som oppfant tyngdeloven, det var han som oppdaget den! Men den var der hele tiden og den virker for alle. 

På samme måte er det med livslovene. 

Jeg, en kamerat og noen ungdommer var for en del år tilbake i Uppsala. På vei hjem til Arendal tok vi feil i et kryss og endte opp i Sundsvall, 40 mil nord i Sverige! På hele turen var det god stemning i bilen, vi kjørte lovlig, koste oss med godteri og fin musikk. Det var bare en ting som var galt - RETNINGEN var feil!

Retningen på livet bestemmer hvor du havner. Det er denne loven som gjør at folk kan høre det samme, men likevel havne forkjellige steder i livet.  

Tenk deg at to biler møtes på samme bensinstasjon for. Sjåførene kan fylle bensin, få mat og drikke. Men når de kjører ut er det ikke «påfyllet», men retningen som avgjør hvor de havner. 

Sånn er det desverre også med mange mennesker jeg har møtt. De fikk litt påfyll, men så oppdager jeg litt senere at retningen på livet er den samme som før. Derfor er løsningen på alt, å først få på plass riktig retning, og derfor er mitt andre punkt at:

 

2. Jesus er veien

Jeg håper ikke det er overraskende at en pastor mener at løsningen på ALT er Jesus, men i lys av punkt en, blir det veldig opplysende når vi leser Johannes 14:6 Jesus sier: «Jeg er veien, sannheten og livet. (Johannes 14:6) Det er Jesus som er veien! Å være en disippel er ikke så mye mer komplisert enn å ha Jesus som Herre. Du trenger ikke være perfekt, det hjelper faktisk heller å innrømme at du ikke er det.  Det er bedre å snuble i riktig retning, enn å gå med faste skritt feil vei. Alternativet er at du er din egen Herre. Altså at retningen er deg selv. De første kristne hadde endret retning i livet for de kalte seg VEIEN! Men hva betyr det at Jesus er veien? 

Jesus er her ved sitt ORD.

Jesus er her ved sin ÅND

Jesus er her gjennom sin KIRKE.

Min erfaring er at når folk kommer ut av kurs i livet så blir det som regel mindre av ordet, mindre bønn og mindre kirke. Grunnen er at det i hjertet har det skjedd noe med retningen. 

 

3. Lev omvendt.

Jesaja skrev:

Vi gikk oss alle vill som sauer, hver tok sin egen vei. Men skylden som vi alle hadde, lot Herren ramme ham. (Jesaja 53:6)

Det er menneskelig å gå sin egen vei. Men Jesus kom med en ny og levende vei. Og du kan leve omvendt ved å justere ved Ordet, Ånden og Kirken.

For når retningen er rett, blir alt rett!

 

Kai Johansen er pastor i Sørlandskirken, er gift med Stina, og sammen har de 4 barn. Kai er en dyktig kommunikator, og er kjent for å finne satdig nye kreative måter å formidle "de gode nyhetene" på. Utover dette er han Arendalspatriot og trives svært godt på kafè.

 
 
Powered by Cornerstone