Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Hvordan lever du?

Hvordan lever du?

 
 
 
 
Av Jarle Waldemar
Publisert 19. April 2013
Åpen og ærlig Jarle Waldemar: Lever du et liv som barna dine får lyst til å etterfølge?

For over et halvt år siden fikk jeg et møte med meg selv. Jeg hadde nylig kommet ut med boka "Tro i hjemmet", som inneholder en rekke verktøy til hva man kan gjøre hjemme, for å inspirere barna til tro. Ett av kapitlene berører deg som forelder, og dette kapitelet gav meg nye tanker om meg selv. Ett av spørsmålene som kom til meg var: Hva vil jeg at barna skal huske fra sin barndom?

Jeg innså at tjenesten min tok for stor plass. Barna mine ble nedprioritert. Jeg var ikke en sløv pappa som ikke fulgte dem opp eller ikke gav dem nok kjærlighet. Det var bare at min tjeneste som barneevangelist førte til at jeg til tider reiste mer enn det som var forsvarlig. Hva vil jeg at barna mine skal huske fra sin barndom? Vil jeg at de skal sitte igjen med et minne om at pappa var borte fra hjemmet nesten hver helg, at pappa bruker mer tid på andre barn enn sine egne. Vil jeg at barna mine skal gå til sin lokale kirke, mens jeg er en helt annen plass i landet og serverer evangeliet.

Ut fra dette startet vi prosessen med å endre vår hverdag. En av de store endringene var at vi flyttet fra Hamar til Sandnes, hvor jeg har begynt som barne- og familiepastor i Klippen Sandnes i 50%, og fortsetter 50% som barneevangelist med mye mindre reising, og mer fokus på produksjon av inspirerende materiell for barn, barneledere og familier. 

Grunnen for at jeg ønsket å gå ut med min historie, er at det kan inspirere deg til å ta noen grep i ditt liv. Jeg måtte gjøre mine omprioriteringer. Jeg så at jeg ikke kunne fortsette i samme spor. Hva med deg? Er det noe i ditt liv som du bør endre på? Er det noe i ditt liv som tar for stor plass? Derfor vil jeg utfordre deg til å tenke gjennom dette spørsmålet:

– Lever du et liv som er verdt å etterfølge – et troverdig liv der barna dine ønsker å bli som deg?

For å utdype dette vil jeg stille deg flere ransakende spørsmål. Ikke hast gjennom, men ta deg tid til å kjenne etter om Gud vil si deg noe gjennom dette:

– Hvordan lever du?

– Hvor raus er du?

– Hva fyller du deg med?

– Hvordan er kostholdet ditt?

– Hvor mye prioriterer du hjem i forhold til tjeneste?

– Har du noen å stå ansvarlig ovenfor?

– Hvordan er ekteskapet ditt?

– Hvordan kommuniserer du med dine barn?

– Gir du bare av ditt primære kjærlighetsspråk?

– Hvor ofte sier du at du er glad i ektefellen din?

– Hvor ofte sier du at du er glad i barna dine?

– Hvordan er ditt hemmelig liv med Gud?

– Hvor ofte er du ute å beveger deg?

– Hva er din oppdragerstil?

– Jobber du for mye?

– Hvor god lytter er du?

– Holder du tiden?

– Er troen en naturlig del av hverdagen?

– Tar du ofte en hvit løgn?

– Tar media og sosiale medier for mye plass?

– Hvor travel er du?

– Hvordan lever du egentlig?

– Lever du et liv som er verdt å etterfølge – et troverdig liv der barna dine ønsker å bli som deg?

Paulus skriver i Romerne 12: Jeg formaner dere derfor, brødre, ved Guds barmhjertighet, at dere framstiller deres legemer som et levende offer, hellig og velbehagelig for Gud. Dette er deres åndelige gudstjeneste.

Etterfølgelse handler om å bli inspirert til å bli lik. Barna våre ser ikke bare troen vår, men hele vårt liv. Hva om vi lever et råttent liv, vil da barna bli som oss – bare fordi vi tror på Gud?

Bønn:

Gud, takk for at du elsker meg. Hjelp meg til å bli som deg. Hjelp meg til å leve et troverdig liv – et liv som er verdt å etterfølge. Herre, du ser de områdene i mitt liv hvor jeg trenger hjelp fra deg. Kom også med ditt lys på de områdene jeg ikke ser selv. Jeg vil leve fullt og helt for deg. 

 
 
Powered by Cornerstone