Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Led med godhet

Led med godhet

 
 
 
 
Av Anne Gustavsen
Publisert 04. April 2013
Bare trygge og sterke ledere tør å bruke godhet i møte med de vanskeligste motstanderne og de mest problematiske medarbeiderne.

Filmen Invictus, er en sterk opplevelse om tilgivelse, forsoning og godhet som våpen i en vanskelig politisk situasjon. Filmen handler om den nyvalgte presidenten i Sør-Afrika, Nelson Mandela, og hans uvante virkemidler for å lege sårene i et dypt splittet land.

Nelson Mandela, mannen som har gått fra en lang fengselsdom under apartheidregimet til det høyeste embetet i et forent Sør-Afrika. Men landet er forent bare på papiret når Mandela tar over styringen i 1994. Motsetningene er mange mellom folkeslagene som utgjør landet, og klasseforskjellene er enorme.

Filmen er et eget studie verdt i faget lederskap. Til tross for nesten tre tiår i fangenskap på grunn av sin kamp for de svartes rettigheter, går han ut av fengselsdørene som en oppreist mann, full av visjoner for et nytt Sør-Afrika. I stedet for å la seg knekke av hat, bitterhet og hevnlyst, valgte han midt i sitt fengselshelvete å omfavne godhet, tilgivelse og forsoning. Det ble også varemerket hans når han overtok som landets president.

I stedet for i kraft av sin nye posisjon å gå løs på den hvite befolkningen med de samme våpen som har forårsaket hans eget folk smerte, tap, urettferdighet og undertrykkelse i en årrekke, velger den store mannen å utfordre sitt eget folk til å legge hat og hevn til side og begynne å samarbeide med fienden. Hadde ikke den svarte, undertrykte befolkningen all rett til å svare sine tidligere hvite bødler med samme mynt? Nå kunne deres time komme for hevn og oppreisning.

Men Mandela valgte en annen vei. Ved å la sine svarte medarbeidere jobbe side om side med sine tidligere bødler, forent mot et større mål, utfordrer han både sin egen stab og et helt folk til å la forsoning, tilgivelse og godhet overta. resultatene er overveldende.

Godhet er sterkt undervurdert som lederskapsverktøy. Som oftest er ledere for opptatt av å markere sitt revir og skape autoritet og respekt rundt sin person, til å tillate godhet og sjenerøsitet å råde i sitt lederskap. Et for autoritært og nådeløst lederskap taler egentlig tydelig om en utrygg leder bak en tøff fasade.

Bare trygge og sterke ledere tør å bruke godhet i møte med de vanskeligste motstanderne og de mest problematiske med-arbeiderne. Ledere som vet hvor de vil og som er sikre på sine virkemidler, tør å slippe til følelser, appellere til de gode sidene ved sine medarbeidere, og motivere til å la motsetninger ligge, for sammen å bygge noe som er større enn seg selv.

I møte med uventet godhet og sjenerøsitet, smuldrer motstand og motsetninger bort og det skapes en atmosfære av samarbeidsvilje, enhet og fellesskap. Hemmeligheten er å se bort fra sine egne egoistiske motiver og ambisjoner, og bygge et miljø av felles innsats mot et felles mål.

Hvem vil ikke følge en leder som stråler godhet, varme, trygghet og klokskap? Hvem vil ikke følge en leder som setter seg ned ved bordet i en travel hverdag, skjenker en kopp te til sin medarbeider og spør hvilke løsningen han ser i møte med utfordringene.

Godhet er smittsomt. Også i lederskap. Gode ledere får gode medarbeidere.

 
 
Powered by Cornerstone