Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Fra innadvendt til utadvendt
Copyright
: KS

Fra innadvendt til utadvendt

 
 
 
 
Publisert 21. Mars 2013
Hva er «the missing link» mellom drøm og virkelighet?

Pastor Paul Scanlon fra Life Church i  England er en mann som har fått se sine drømmer bli virkelighet. Da han tok over som hovedpastor i forsamlingen sent på 90-tallet, så han tydelig behovet for en radikal kulturendring i menigheten. Han satte i gang en tøff forandringsprosess som resulterte i eksplosiv vekst. Menigheten, som en gang var innadvent og med en tradisjonell kultur, samler nå tusenvis mennesker til gudstjenester hver søndag, i 3 forskjellige byer, og fremstår som aktuell og relevant for sine omgivelser.

Nylig gav Scanlon ansvaret for ledelsen av menigheten over til sin datter og svigersønn Charlotte og Steve Gambill. Men det var Paul og hans kone Glenda, som tok menigheten igjennom den krevende tiden med stor forandring, frem til å bli den forsamlingen den er i dag.

Da vi møtte Scanlon for en tid tilbake belyste engelskmannen viktigheten av ikke bare å ha en drøm, men å koble visjonen med en plan, for at den skal gå i oppfyllelse.

– Du må ha en drøm, men også en plan. Det høres kanskje ikke ut som den mest spennende åpenbaringen, men når man ser på lokale menigheter rundt omkring i verden, er det dette man trenger å høre. Mange mangler forståelse av at det å ha en drøm ikke er nok. Uansett hvor flott drømmen er og hvor flink man er til å artikulere den, så holder det ikke. Uten en plan vil drømmen mislykkes. Drømmen er ikke problemet, men snarere at man ikke har en plan for å gjøre visjonen til virkelighet, uttrykker Scanlon presist.

Fra hjerte til hånd

– Den triste konsekvensen blir at man begynner å tvile på drømmen, eller i verste fall slutter å drømme. «The missing link» mellom drøm og realitet er plan. Millioner av drømmer går aldri i oppfyllelse fordi man aldri våkner til det faktum at visjonen må kobles med en tydelig strategi. Man kan ha en drøm i hjertet, men uten en plan vil det man drømmer om aldri ende opp i ens hånd. Målet må jo være at man en dag kan si at «jeg lever drømmen min», fortsetter pastoren fra en av Europas mest toneangivende frimenigheter.

Engelskmannen presiserer viktigheten av å ha en drøm, men hodet må brukes til å lage en plan, slik at man ikke senere i livet ser skuffet tilbake på drømmen som aldri gikk i oppfyllelse.

– Det skaper bare frustrasjon, stress og sin tur sykdom, fordi du opplevde at du ikke lykkes med det ditt liv var ment for. Vi trenger drømmere i Guds menighet i Europa. Tilstanden vi befinner oss i forteller oss det, men vi trenger ledere som samtidig kobler sine drømmer med strategiske planer, avslutter Scanlon.

Se film fra Life Church for inspirasjon her

 
 
Powered by Cornerstone