Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
Styrken "i det skjulte"

Styrken "i det skjulte"

 
 
 
 
Publisert 01. Mars 2013
Har du styrken din av eller på scenen?

Darlene Zschech er en av verdens mest kjente lovsangs-ledere. Sangene hun har skrevet, synges over hele verden. Og mange ledere har henne som et stort forbilde. Det var derfor med interesse jeg ville høre henne undervise, da hun besøkte OKS, for noen år tilbake.

Zschech stilte spørsmålet: Har du styrken din ”på” eller ”av” scenen? Det er et viktig spørsmål. Hun fortsatte med å poengtere, at det gjelder å ha sin styrke i ”det skjulte”,”av scenen”, når ingen ser deg. Det vil skinne igjennom når du står på scenen og skal formidle noe fra Gud.

Nå som jeg har vært med i kristen sammenheng en stund, har jeg blitt ganske vár på å merke om folk har med seg et ”trykk” når de går på scenen. Det man leverer når man står i rampelyset, avgjøres i stor grad av at man har en varm relasjon med Jesus på enerom. Det er stor forskjell på predikanter, møteledere, lovsangsledere osv., som leverer en ”forestilling”, og på de som leverer ut fra et liv med Gud, som pulserer i hverdagen. Det kan til og med være at man ikke er like dyktig rent teknisk som andre predikanter og lignende, men man bringer allikevel ”noe” med seg, som det ”lukter Jesus av”, og som berører langt utover ens egne evner, når man lever et liv med Gud.

Jeg har gjort det til en regel, at når jeg enten skal tale, lede lovsang e.l, så passer jeg på å få en god stund alene med Jesus, på enerom, før jeg går på. Faktisk gjør jeg det, etter et tips fra en tale av Pastor David Yonggi Cho, fra Sør Korea, som jeg hørte for mange år tilbake.

Det handler ikke om å bli ”lovisk” på antall timer eller minutter man bruker med Gud, men om å få tid til å lytte til det han har på hjerte, og å bygge en hjerterelasjon med Den Hellige Ånd, som gjør at du kan la deg lede av han både før, under og etter du har blitt brukt av Gud i tjeneste!

Jeg husker blant annet første gang jeg hørte Frode Ljones fra Bergen, lede lovsang. Jeg husker jeg umiddelbart forsto at han hadde et liv med Jesus, i tilbedelse, ”på kammerset”. Det skant igjennom.

Ser man på ”Sjefen sjøl”, Jesus,  vil man også oppdage, at før store beslutninger, taler og utfordringer, gikk Jesus, til side for å være alene med Gud, for å lytte til ham. Det er en hemmelighet og en nøkkel i kristent lederskap.

Hvor har du styrken din? Og hva gjør du for å på best mulig forberede deg når du tjener Gud?

 

Mvh

David Hasseløy 

Prosjektleder for ”Nye lederskap.no”

"Lederskap begynner med etterfølgelse!"

davidh@k-s.no

 
 
Powered by Cornerstone