Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
10 på topp bøker for ungdomsledere
Copyright
: Foto: Shutterstock

10 på topp bøker for ungdomsledere

 
 
 
 
Publisert 22. Februar 2013
Hvilke bøker er i "må leses"-kategorien for kristne ungdomsledere? Lars Tore Jørgensen gir deg svaret.

Lars Tore Jørgensen er en lesehest av rang. Og som leder for ”Ungdomsarbeid-linja” ved Høyskolen for ledelse og teologi, er han dedikert til å holde seg oppdatert på hva som finnes av materiale på markedet for ungdomsledere. Engasjementet hans, har ført til at han har lest et stort spekter av bøker som er egnet for denne gruppen av ledere. Her får du hans ”10 på topp-liste”. La deg inspirere til god lesning.:

1. "The First Two Years of Youth Ministry: A Personal and Practical Guide to Starting Right" Doug Fields

Boka gir en  levende og virkelighetsnær innføring i de mange ulike sidene ved å være ungdomsleder. Fields skriver på en personlig måte som gjør at det er enkelt å kjenne seg igjen i de ulike situasjonene han beskriver. Temaene dekker blant annet  hvordan bygge gode relasjoner med tenåringer, takle skuffelser og løse konflikter samt definere en realistisk arbeidsbeskrivelse. 

2. "Sustainable Youth Ministry" Mark De Vries
Her er en av de beste bøkene jeg har lest om ungdomsarbeid. Boka kan med fordel leses av både hovedpastor og ungdomsleder. Boka tar for seg viktige tema som handler om å skape et godt vekstklima i ungdomsarbeidet, bygge solide strukturer, navigere stødig i endring og å samarbeide godt med andre ledere i kirken. Skaff deg denne boka!

3. "Family Based Youth Ministry" Mark De Vries
Forfatteren gir noen uvurderlige råd om hvor viktig foreldre og andre voksenpersoner er i ungdomsarbeidet, i forhold til å bygge en tro som varer livet ut for ungdommene. En bok som garantert vil utvide perspektivene dine om ungdomsarbeid på en god måte.

4. "Speaking to Teenagers", Duffy Robins 
Dette er en strålende bok om kommunikasjon. Som leser blir du bevisst på hvor viktig både forberedelsen og utøvelsen som formidler. Det er mange velprøvde råd som vil utruste og skjerpe forkynneren i deg

5. "You Lost Me", David Kinnamann
Denne boka kan være med på å skape bevisstgjøring omkring hvorfor unge voksne forlater kirken, og hva menigheten kan gjøre med det. Boka bygger på omfattende statistisk materiale fra USA, men tematikken kan overføres til en norsk sammenheng.

6. "It: How Churches and Leaders Can Get It and Keep It" Craig Groeschel
En svært inspirerende bok som hjelper deg som leder til å tenke gjennom hva du gjør og hvorfor. Morsom og utfordrende lesning på samme tid. Kanonbok!

7. "Modig Lederskap" Bill Hybels
Hybels har lang erfaring fra å lede en voksende menighet. Han deler essensen hva han har lært disse årene om lederskap i kirken. Noen av temaene er: hvorden gjøre visjon om til virkelighet, å utvikle et drømmelag av ledere,hvordan oppdage din type lederstil, hvordan ta riktige beslutninger og å fullføre løpet Gud har for livet ditt.

8. Hensiktsdrevet Ungdomsarbeid: Doug Fields
En bestselger fra en av de mest respekterte ungdomslederne i USA. Det er en god balanse mellom teori og praksis, og prinsippene fra ungdomsarbeidet i Saddleback Church kan overføres til en norsk sammenheng. Boka gir et godt grunnlag for å gi et balansert fokus i forhold til å bygge et godt fundament i ungdomsarbeidet.

9. "Frivillighetsrevolusjonen" Bill Hybels
Hva motiverer frivillige medarbeidere, og hvordan utfordre og utvikle andre til å tjene med sine gudgitte gaver er spørsmål som Hybels tar opp i denne boka. Å være ungdomsleder er ikke et solo-prosjekt og boka vil inspirere deg til å få med flere på laget.

10. "Sticky Faith" Powell, Griffin, Crawford (Youthleader Edition)
Boka er en forskningsbasert bok fra  "The Fuller Youth Institute" Som gir praktiske råd i forhold til å lede unge mennesker til en tro som varer livet ut. Endel av tallmaterialet er ikke relevant for en norsk kontekst, men mange av utfordringene er felles.

(De aller fleste titlene er å finne på amazon.com)

10 på topp bøker for ungdomsledere
CopyrightFoto: Jesuschurch.no

 

Lars Tore Jørgensen er leder for ”Ungdomsarbeid-linja” ved Høyskolen for ledelse og teologi i Bærum. Han har tidligere vært nasjonal studentleder i Ny Generasjon og er engasjert som med-pastor i Jesus Church. Jørgensen har en lun og fin humor, og elsker å lese bøker.

 
 
Powered by Cornerstone