Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
 Enhver tenåring kan starte noe nytt i sin familie
Copyright
: Foto: Privat

Enhver tenåring kan starte noe nytt i sin familie

 
 
 
 
Publisert 06. Februar 2013
Potensialet i en forandret tenåring, strekker seg langt utover dem selv!

Jeg måtte si til ei jente for noen uker siden: ”Hver gang jeg ser deg så er du et bevis for meg på at Gud finnes..” Å se det Gud har gjort i livet til denne jenta siden første gang hun kom inn på et ungdomsmøte for litt over et år siden er virkelig stort. Denne jenta og så mange andre er grunnen til at vi gjør det vi gjør!

Da vi startet ungdomsarbeid for noen år tilbake var det ikke fordi vi hadde så mange tenåringer i kirken som trengte et tilbud. Det var heller ikke fordi det var så mange som spurte om det. Vi gjorde det fordi vi som kirke hadde en drøm om å gi Jesus til en ny generasjon, en drøm om å se nye ungdommer bli kjent med Jesus. Ungdommer som ikke nødvendigvis har hørt så mye om Jesus hjemme eller vokst opp i en kristen familie. Det har vært en spennende reise å få være med på. Sakte, men sikkert se noe vokse fram.

Jeg tror én enkelt tenåring kan starte noe nytt i sin familie.  Det er en slik kirke jeg ønsker å bygge, som starter noe nytt i mange familier. Fordi noen i familien fikk møte Jesus, som resulterer i andre valg og et annet fokus. Denne noen kan gjerne være ei jente på 14 år. Jesus og kirke er heldigvis ikke bare for de som kommer fra kristne familier. Han er for alle. Det er feil fokus om en kirke sier at vi ikke trenger  gjøre noe for ungdommer fordi vi ikke har noen. At vi ikke ”har noen” burde inspirere oss desto mer.

Et ungdomsarbeid er mer enn en oppholdsplass for noen år for å ha et sted å plassere tenåringene. Det er mer enn en kul plass også. En oppholdsplass forandrer ikke liv. Ikke en kul plass heller. Det er Jesus som forandrer liv. Jeg tror det er en misforstått greie at et ungdomsmiljø må være så ribbet som mulig for alt som kan minne om Gud og at det må være mest mulig likt alt annet i denne verden om man skal få nye mennesker til å komme. Det viktigste man kan gjøre for å nå nye mennesker er å sette Jesus i sentrum. Det er han som gjør det annerledes. Det er han det handler om. Det er han vi samles om.

Det er lett å lage en kul plass. Det er til og med lett å samle ungdommer. Det er ikke det at det ikke skal være kult, eller at vi ikke skal samle mange ungdommer. Det er bare viktig at vi må vite hva som er essensen i det vi holder på med. Vi vil samle mange ungdommer fordi vi vil at mange skal få et møte med Jesus som forandrer. Jeg har tro på et ungdomsmiljø, som er del av en kirke, som er med og bygger en grunnvoll i livene til unge mennesker. Jeg håper ungdomsarbeid i Norge  kan være av en slik karakter at det er mer enn noe fint å se tilbake på når man har blitt voksne. At det er mer enn et koselig minne, men noe som forandret, skapte retning, og som kobla dem med Gud og menighet for resten av livet. 

 Enhver tenåring kan starte noe nytt i sin familie
CopyrightFoto: Privat

 

Solveig Selle Rundberg, er ungdomspastor i Sentrumskirken i Sandnes. Et ungdomsmiljø bestående av ¾ deler ungdommer, som ikke er oppvokst i kristne familier/hjem. Solveig brenner for å koble mennesker med Jesus. Og lever livet under parolen: Mye gøy, mye liv, mye Jesus!

 
 
Powered by Cornerstone