Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
"Building a place of worship"
Copyright
: Foto: Stig Sandland

"Building a place of worship"

 
 
 
 
Av Morten Becher
Publisert 04. Februar 2013
Hva motiverer en frivillig medarbeider?

Som techmedarbeider/frivillig i menigheten, er rette perspektiver og motivasjonsfaktorer helt avgjørende for å holde ut i lengden.

Vi er de som kommer mange timer før alle andre hver helg for å rigge opp, og vi er der mange timer etter for å rigge ned, etter at mange andre sitter godt plantet i stolen på Peppes Pizza. Vi tjener i skyggen, ofte uten anerkjennelse.Vi gjør det ikke for penger eller berømthet (jeg mener, det er jo tross alt en kirke), vi gjør det ikke for å bli anerkjent, vi gjør det fordi vi elsker Jesus og ønsker å bruke våre gaver og talenter for å tjene Han.

Et miljø for tilbedelse

For noen uker tilbake kom jeg bort i en person i Bibelen som jeg ikke hadde lagt merke til før. Har du hørt om Besalel? Hvis jeg kunne, ville jeg gjøre han til helgen over alle ”tech-medarbeidere/frivillige”. Akkurat som mange av oss, var han ikke godt kjent, og han har bare fått to paragrafer i hele Bibelen.

Les hva Gud sier om han i Exodus 35:30 – 36:4 i Message-oversettelsen.

Overskriften er: “Building the place of worship”.

"30-35 Moses told the Israelites, “See, God has selected Bezalel son of Uri, son of Hur, of the tribe of Judah. He’s filled him with the Spirit of God, with skill, ability, and know-how for making all sorts of things, to design and work in gold, silver, and bronze; to carve stones and set them; to carve wood, working in every kind of skilled craft. And he’s also made him a teacher, he and Oholiab son of Ahisamach, of the tribe of Dan. He’s gifted them with the know-how needed for carving, designing, weaving, and embroidering in blue, purple, and scarlet fabrics, and in fine linen. They can make anything and design anything.”

Jeg tror at en av hjørnestenene for vår misjon som ”tech-medarbeidere/frivillige” er å skape et miljø for tilbedelse. Det er akkurat det vi leste at Besalel og Oholiab gjorde, de skapte et miljø for tilbedelse. Dette er gutta som bygde templet, det hellige stedet hvor Guds folk kunne komme sammen for å møte Han og tilbe Han. Det er en ganske stor greie, ikke sant?

Ikke så langt unna det vi i kirkene gjør i dag. Vi bygde ikke bygget alene, men vi er i hvert fall med og skaper et miljø hver eneste uke. Hvis vi skulle oversette denne teksten til dagens språk, ville det kanskje ha sett ut noe sånt som dette:

Per sa til kirken, «Se, Gud har utvalgt Pål. Han har fylt han med Guds ånd, med dyktighet, med evner og ekspertisen for å lage alle mulige ting, for å designe og jobbe med lyd, lys og video; til å bygge scener; til å redigere videoer, jobbe i alle mulige tekniske utfordringer. Gud har også gjort han til lærer, han og Espen, han andre fyren. Han har begavet dem med ekspertisen som trengs for å mikse, designe, installere og få utstyr til å virke langt over sin normale brukstid. De kan lage alt og designe alt.»

Besalelèr

"Vi er den moderne kirkes «Besalel`er»! Det er viktig å være klar over at det vi oppnår er en av de største misjonene noen gang. Gud tillater at vi får være med på den livsforvandlende prosessen som finner sted hver helg i våre kirker. Det vi som ”tech-medarbeidere”/frivillige gjør, hjelper mennesker inn i et nærere fellesskap med universets Gud. Det er et spesielt og hellig kall; og ikke alle får muligheten til å være med på det.

Når vi utøver våre felles evner og gaver, kan Gud gjøre noe ekstraordinært. Han møter sitt folk og forandrer liv.

Gud trenger ikke å bruke oss for å oppnå sitt mål – men Han lar oss få lov til å ta del i det Han allerede gjør. Det er vår Gud, det! Han lar oss være en del av alt dette.

"Building a place of worship"
CopyrightFoto: Privat

 

Morten Becher er gift med Marcela, og sammen har de to barn. Morten er leder for ”tech-teamet” i Intro Drammen. I hverdagen jobber Becher som vert og kursleder i Flytoget. Hans hjertesaker er kirke, familie, tech og service.

 
 
Powered by Cornerstone