Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
– Jeg klarer ikke å snakke om det uten å gråteKOMMER HJEM: Hayley Holst og datteren Abi (2) kommer hjem til Norge neste helg.
Copyright
: Privat

– Jeg klarer ikke å snakke om det uten å gråte

 
 
 
 
Publisert 11. Juni 2015
Endelig blir Holst-familien gjenforent.

– Det er et mirakel, sier Even Holst til Korsets Seier.

Onsdag fikk han beskjeden som hele familien har ventet på: Kona Hayley har fått godkjent søknaden om familiegjenforening, og kommer tilbake til Norge i slutten av neste uke.

Måtte reise

Det var i januar at Evens sørafrikanske kone, Hayley, plutselig fikk beskjed om at hun ikke fikk godkjent oppholdstillatelsen i Norge, og måtte reise tilbake til hjemlandet på seks dagers varsel.

Med henne til Sør-Afrika dro datteren Abi (2). 

Ektemannen Even og de to eldste barna, Naomi (17) og Daniel (14) måtte bli igjen på Kongsvinger. Men nå blir familien altså gjenforent.

LES SAKEN: Ulidelig venting

– Vi har hele tiden bedt om at Gud skal få æren når hun kommer tilbake, og at det skal skje på en mirakuløs måte. Og sånn har det blitt, sier Even Holst.

– Jeg klarer fortsatt ikke å snakke om det uten at det kommer tårer i øynene. Det har gått så lang tid at det er helt urealistisk.

Gråt av glede

Mandag denne uken hadde han ingen idé om når han fikk se kona og datteren igjen. Onsdag fikk han den fantastiske beskjeden fra UDI.

– Hvordan var det å ta den telefonen til Hayley og komme med nyhetene?

– Jeg fikk ikke tatt den på i hvert fall fem minutter. Jeg slo nummeret, men begynte bare å gråte. Etterpå prøvde jeg å si det til ungene, men jeg greide ikke å si det til dem heller, sier han.

– Jeg spurte om de ville ha gode nyheter eller dårlige nyheter. De gode nyhetene var at mamma kommer hjem. De dårlige var at nå må vi rydde og vaske her.

Tung tid for barna

Even forteller at det har vært en tung tid for barna.

– Ungene har vært mye syke de tre siste månedene. Legen tror det har direkte årsak med at de ikke har moren sin her. At det psykiske slår ut i det fysiske.

Familien har opplevd massiv støtte etter at Hayley måtte forlate landet. Even forteller at det tikker inn meldinger og telefoner fra folk som vil gratulere dem.

LES OGSÅ: KS lanserer ny nettside

– Jeg sms-et litt rundt i går, og tok et skjermbilde av 60 sms-er som jeg sendte til Hayley. Pluss at det er en del som har ringt. Det er ikke lenge siden jeg snakket med folk fra andre plasser i Norge som sa at de ber for oss. Jeg har ikke hatt tid til å ta kontakt med alle, sier han.

40 ting på lista

Gjennom den godkjente familiegjenforeningen får kona Hayley oppholds- og arbeidstillatelse i Norge for tre år.

– Nå er det 40 ting som står på lista over hva som må gjøres, ler Even.

– Hva må gjøres?

– Det er å rydde og vaske og ordne. Klippe plenen, vaske bilen, få ting litt i orden.

– Også blir det en skikkelig velkomstfest, kanskje?

– Det blir nok ikke her, jeg tror vi tar det på Filadelfia i Kongsvinger. Hun kommer antakelig hjem søndag morgen i neste uke, og da er det ikke vits i å ta det her når vi har 17-møte på Filadelfia. Vi får ha party der.

 

Til lederskap

 
 
Powered by Cornerstone