Lederskap Korsets Seier
Siste fra bloggen
En solid invitasjonskultur
Når Guds kjærlighet treffer deg vil du gjerne dele den!
Les hele innlegget
ABC i menighetsplanting
-Vi skal gjøre det enkelt å plante menighet i Pinsebevegelsen, skriver leder for PLANT Fred Håberg.
Les hele innlegget
Om å stå under lederskap
Bli kvitt lederallergien. Søk å bli lett å lede!
Les hele innlegget
 Hele Norge mangler kvinnelig lederskapHENGER ETTER: Norge ligger langt bak på verdensskalaen når det gjelder kvinnelige representanter i lederposisjoner.
Copyright
: Shutterstock

Hele Norge mangler kvinnelig lederskap

 
 
 
 
Publisert 03. Mars 2015
Det er ikke bare i Pinsebevegelsen det etterlyses flere kvinnelige ledere.

I dagens utgave av Aftenposten ble det opplyst om at hele 49 land har flere kvinnelige ledere enn i Norge.

– Vi må bare erkjenne at vi ikke har klart å få frem nok kvinnelige toppledere i næringslivet. Utviklingen har nærmest stått stille, forteller toppsjef i Telenor-Norge Berit Svendsen, til Aftenposten. Til daglig er hun sjef for 4000 ansatte.  

Utnytte talentmassen

Denne uken lanseres boken «Sheconomy», skrevet av økonom og forfatter Benja Stig Fagerland og frilansjournalist Ingvill Bryn Rambøl.

Ett av bokens viktige poeng er at kjønnsbalanse-behovet ikke egentlig handler så mye om likestilling, men å fullt ut utnytte hele talentmassen, samt å forstå markedene bedriftene opererer i.

– Kvinner rår over 70-80 prosent av husholdningens innkjøp og er en dårlig utnyttet ressurs som ledertalenter. Berifter som ikke forstår dette, går glipp av en gyllen mulighet, sier en av forfatterne, økonom og foreleser Benja Stig Fagerland til Aftenposten.

LES MER: Pinsebevegelsen er mannsdominert

Verst i forsvaret og næringslivet

Den internasjonale arbeidsorganisasjonen (ILO) har nettopp gjennomført en undersøkelse om kjønnsbalansen blant ledere på alle nivåer i offentlig og privat sektor. Undersøkelsen viser at Norge ligger på 50. plass bak land som USA, Canada, Australia, Island, Storbritannia og Sverige.

Her i landet er de største sinkene på likestillingsområdet Forsvaret og næringslivet. Bare 13 prosent av næringslivet er kvinner, mens 41 prosent av topplederne i politikken er kvinnelige. Dessuten har de 60 største selskapene på Oslo Børs absolutt ingen kvinnelige toppsjefer.

LES MER: Likestillingslandet Norge er blitt likestillingssinke

Kvinner må ikke bli som menn

I boken «Sheconomy» skriver forfatterne også at kvinner og menn gjerne utøver ledelse på ulike måter, men at det ikke betyr at kvinner må bli mer som menn.

– Mange kvinner ønsker å bli ledere, det ser vi for eksempel i politikken og organisasjonene, men vi vil ikke «fikses på», for å bli det. Det er systemet og kulturen vi må endre og «fikse på», sier Fagerland til Aftenposten.

 

Til lederskap

 
 
Powered by Cornerstone